Bloem en Sinnema plaatsen zich in Moskou

Bloem en Sinnema plaatsen zich in Moskou

Laura Bloem en Jolien Sinnema hebben zich geplaatst voor het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Moskou. In de Russische hoofdstad wonnen ze in de kwalificatie van Letland en daarmee veroverden ze een ticket voor het hoofdtoernooi. Daarin starten nog drie andere Nederlandse team: Brouwer/Meeuwsen, Stubbe/Van Iersel en Keizer/Meppelink.

Bloem en Sinnema hoefden in de eerste ronde van de kwalificatie niet in actie te komen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) stonden vanmiddag in de tweede en beslissende kwalificatieronde tegenover het Letse duo Ozolina/Caica. 

De BTN-dames maakten weinig fouten en met een goede service en sterk aanvallend werk werd de tegenstander constant onder druk gelegd. Ozolina en Caica probeerden het op allerlei manieren, maar ze kregen geen grip op het sterke Nederlandse spel. Het werd dan ook een overtuigende 21-14 en 21-12 zege voor Bloem en Sinnema, die morgen in de poulefase verder gaan in Moskou.

Op het 4-sterren toernooi doet bijna de hele wereldtop mee en Nederland is goed vertegenwoordigd met vier teams. Naast Bloem en Sinnema waren twee andere damesteams rechtstreeks geplaatst voor het toernooi. Het team in vorm, Sanne Keizer en Madelein Meppelink, zal na het veroveren van de Europese titel en het brons op de Vienna Major weer voor een podiumplek gaan. 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel begonnen het seizoen sterk, maar kregen de afgelopen tijd wat tegenvallende resultaten te verwerken. In Moskou zullen ze dus gretig zijn om ver te komen. Bij de heren zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de Nederlandse troef. Na de zure vierde plek in Wenen, zullen ze nu alles geven om wel het podium te behalen.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×