Bloem en Sinnema winnen Coop Beachtour in Geneve

Bloem en Sinnema winnen Coop Beachtour in Geneve

Een mooi succes voor Laura Bloem en Jolien Sinnema. Ze schreven op Tweede Pinksterdag de Coop Beachtour in Geneve op hun naam. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen het sterk bezette toernooi door in de finale met 2-1 te winnen van het Canadese duo Bukovec/Gordon. Pleun Ypma, een van de talenten van BTN, werd met de Zwitserse speelsters Vergé-Dépré derde.

Bloem en Sinnema kregen een wildcard van de organisatie van de Coop Beachtour voor het toernooi in Geneve. Een enorm sterk bezet toernooi, want zowel bij de mannen als bij de vrouwen deden er meerdere internationale teams mee naast de Zwitserse duo's. De BTN-dames maakten het waar, want ze stonden gisteren op het hoogste treetje van het podium.

In de halve finale wonnen Bloem en Sinnema overtuigend van het thuisspelende team Geiger/Licka: 21-14 en 21-12. In de finale werd het spannender, daarin speelden de Nederlandse dames tegen het Canadese team Bukovec/Gordon. Het werd uiteindelijk 2-1 (27-25, 16-21, 15-13).

Ook Pleun Ypma, een van de talenten van BTN, deed mee in Geneve. Ze vormde een gelegenheidsduo met een groot Zwitsers talent, Zoe Vergé-Dépre. Het Nederlands-Zwitserse duo deed het goed samen en dat leverde een podiumplek op. In de strijd om het brons versloegen ze Geiger en Licka met 22-20 en 21-18.

EK in eigen land

Ze veroverden in Geneve de titel, Laura Bloem en Jolien Sinnema hopen ook op een mooi resultaat in juli. Dan zijn ze in eigen land te bewonderen tijdens het DELA EK beachvolleybal. Lees hier alles over dat toernooi. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×