Beachvolleybal Team Nederland

Blom en Penninga verliezen eerste pouleduel

Het is bijna december, maar toch vindt er deze week een FIVB World Tour evenement plaats in Europa. In het Sloveense Ljubljana doen Mees Blom en Ruben Penninga mee aan het indoor 1-sterren toernooi. In de poulefase begonnen ze vandaag met een 0-2 nederlaag tegen Australië.

Vier maanden geleden vond in Ljubljana het eerste FIVB World Tour evenement plaats en dat werd een zeer succesvol 1-sterren toernooi. Dat smaakte duidelijk naar meer voor zowel de organisatie als de FIVB en nu is er een indoor toernooi in Slovenië. De Oranje inbreng komt van Mees Blom en Ruben Penninga van Beachvolleybal Team Nederland (BTN).

Blom en Penninga waren rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi van het internationale 1-sterren toernooi. In de poulefase begonnen ze vanmiddag tegen het onbekende Australische duo Burnett/Guehrer. De heren van BTN moesten duidelijk even weer in het wedstrijdritme komen na een periode van vooral trainen.

Burnett en Guehrer begonnen veel beter aan de wedstrijd, ze maakten veel minder fouten en serveerde tactisch. Dat leverde ze de eerste set op met 15-21. In de tweede set werd het meer een echte strijd, de BTN-heren kregen meer vat op de het spel en lieten goede dingen zien..

Toch waren het de 'Aussies' die aan het langste eind trokken in de spannende en gelijk opgaande tweede set. De Nederlanders wisten er net geen derde set uit te halen, het werd 22-24 voor Australië.  

Blom en Penninga komen morgen weer in actie in Ljubljana. Ze moeten dan winnen van het Wit-Russische team Dziadkou/Piatrushka om in het toernooi te blijven en door te stromen naar de knock-out fase. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×