Beachvolleybal

Boehlé en Van de Velde naar poulefase in Ostrava

Dirk Boehlé en Steven van de Velde hebben zicht geplaatst voor de poulefase van de FIVB World Tour in Ostrava. In de kwalificatie van het 4-sterren toernooi in Tsjechië wonnen ze vandaag van Frankrijk en Amerika. In het hoofdtoernooi met een ijzersterk deelnemersveld starten morgen vijf Nederlandse teams.

Boehlé en Van de Velde, die over drieënhalve week het DELA EK Beach openen in Apeldoorn, maakten vandaag indruk in het kwalificatietoernooi. De Nederlanders begonnen slecht in hun eerste wedstrijd tegen het Franse duo Barthelemy/Di Giantommaso. Ze verloren de eerste set met 13-21, maar ze herpakten zich op knappe wijze en wonnen de wedstrijd daarna met 21-14 en 15-10.

In de tweede en beslissende kwalificatiewedstrijd stonden de Nederlanders tegenover het Amerikaanse team Mayer/Crabb. Weer was de eerste set niet overtuigend, die ging met 14-21 naar de Amerikanen. Mentaal zijn Boehlé en Van de Velde erg sterk en dat toonden ze aan. Ze vochten zich terug in de partij en wonnen uiteindelijk met 22-20 en 15-13 en plaatsten zich daarmee voor het hoofdtoernooi van het 4-sterren toernooi.

Boehlé en Van de Velde zijn in poule F ingedeeld en kunnen zich in voorbereiding op het DELA EK Beach in eigen land goed meten met de Europese top. In de poule zitten namelijk ook het Oostenrijkse topteam Doppler/Horst, de Letten Smedins en Samoilovs en het Zwitserse duo Heidrich/Gerson. Ze starten morgen tegen de Oostenrijkers.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen doen mee in Ostrava. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zitten in poule C en strijden daarin tegen de Noren Mol en Sorum, de Cubanen Nivaldo en Gonzalez en het Duitse duo Thole/Wickler. De eerste poulewedstrijd spelen ze tegen Duitsland.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zitten in poule A met de Brazilianen Alison en Andre, Fijalek/Bryl uit Polen en de thuisspelende Tsjechen Lenc/Habr. 

Bij de vrouwen doen er twee Nederlandse teams mee in Ostrava. Sanne Keizer en Madelein Meppelink van BTN en Joy Stubbe en Marleen van Iersel. De hele wereldtop is aanwezig in Tsjechië, het zal dus een interessant toernooi worden vol spannende en mooie wedstrijden op het hoogste niveau.  Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×