Boehlé en Van de Velde uitgeschakeld in tussenronde

Boehlé en Van de Velde uitgeschakeld in tussenronde

Dirk Boehlé en Steven van de Velde zijn in de tussenronde van het DELA EK Beachvolleybal uitgeschakeld door de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner. Ze kregen kansen op meer, maar verloren in Rotterdam met 1-2 (13-21, 21-15 en 11-15). Van de Velde: “We hebben niet ons niveau gehaald, dat is echt zonde.”

De Tsjechen, die als zestiende geplaatst zijn op het DELA EK Beach, begonnen heel fel aan de eerste set en namen een ruime voorsprong. Boehlé en Van de Velde wisten die nog wel iets kleiner te maken, bij de technische time-out stond het 7-14. Een blok van Van de Velde zorgde voor de 10-16, maar de Tsjechen hadden het duidelijk onder controle. Ze wonnen de eerste set met 13-21.

In de tweed set is de start een stuk beter voor de Nederlandse spelers, ze nemen een 3-0 voorsprong. Met een toverbal van Van de Velde, de tweede bal wist hij op bijna onmogelijk wijze op de grond te krijgen, werd het 7-4. Nu gingen Boehlé en Van de Velde wel met een voorsprong de technische time-out in, ze hielden de marge mooi vast: 12-9.

De Oranje mannen coachen elkaar goed en spelen tactisch sterk. Van de Velde geeft zijn maatje op het laatste moment aan waar hij de bal moet plaatsen. De tweede set werd dan ook gepakt met 21-15. Met een mooie tweeslag maakte Van de Velde er 3-3 van in de derde set, het publiek steunde de Hollanders goed. Toch namen de Tsjechen een 4-6 voorsprong.

Na een aanvalsfout van Van de Velde, die iets te veel risico nam stond het plots 4-8 en nam Oranje snel een time-out. Boehlé en Van de Velde gaven alles om nog terug te komen en kwamen op 8-11. Met een killblok tekende Van de Velde voor de 10-12 en dat was het teken voor de Tsjechen om een time-out te nemen.

Ook de 11-13 werd gescoorde dankzij een blok van Van de Velde. Maar de Tsjechen bleven kalm en kwamen op 11-14. Meteen het eerste matchpoint maakten ze af: 11-15. Van de Velde keek met een zuur gezicht terug. "We begonnen vrij slecht en wisten ons wel aardige te herpakken. Maar toch zaten we niet echt in, niet met een goed gevoel hier gestaan. Niet ons eigen niveau gehaald, dat is balen want er zat dus meer in op dit EK. Maar aan als, als, als hebben we niks."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×