Boehlé en Van de Velde winnen openingswedstrijd

Boehlé en Van de Velde winnen openingswedstrijd

Op het DELA EK Beachvolleybal zijn Dirk Boehlé en Steven van de Velde gestart met een mooie overwinning. In het sfeervolle stadion op het Marktplein in Apeldoorn waren ze met 2-1 (21-18, 29-31 en 15-9) te sterk voor de Italianen Marco Caminati en Enrico Rossi. Boehlé genoot: “Het was geweldig om voor dit publiek te spelen en een eer om de openingswedstrijd te mogen doen. Dat we ook nog winnen is helemaal heerlijk.”

Boehlé en Van de Velde werden als helden ontvangen toen ze het veld opkwamen. Dat gaf de Nederlandse spelers extra energie en ze begonnen erg scherp aan de wedstrijd. Dankzij sterk verdedigend werk van de rappe Boehlé en het hoge blok van Van de Velde namen ze een voorsprong van 8-5. Het publiek stond massaal achter de Oranje mannen, toch wist Italië terug te knokken in de set. Via twee geweldige blokpunten van Van de Velde werd het verschil gemaakt: 21-18.

In de tweede set waren het de Italianen die erg sterk begonnen. Caminati en Rossi namen een voorsprong van vier punten (7-11) en waren aanvallend fel. Een derde set leek snel in de maak, maar de Nederlanders vochten zich knap terug in de set. De vechtlust van Boehlé en Van de Velde was gigantisch en dat leverde een extreem spannende slotfase op. Met 29-31 trokken de Italianen aan het langste eind.

Boehlé en Van de Velde moesten zich opladen voor een derde set. Ondertussen genoot het publiek met volle teugen. Voor elk setpunt of matchpoint ging het publiek op de banken staan. Na de Nederlandse overwinning werden de Oranje mannen door het aanwezige enthousiaste publiek bejubeld.

Boehlé na afloop: “Dit is helemaal een droom die uitkomt, echt geweldig. Na die tweede set spookt het heel even door je hoofd dat je denkt; het zal toch niet. Als je zoveel matchpoints hebt gehad, ik geloof 6 of 7 in 2e set, dan loop je naar het bankje terug en denk je; we hadden al klaar kunnen zijn. We hadden hier al moeten staan juichen. Dat hebben we samen snel om kunnen zetten. Dat deden we heel goed.”

Publiek belangrijk

De altijd fanatieke Boehlé was blij met alle aanmoedigingen. "Boehlé vervolgt: “Het publiek leefde echt geweldig mee. Het is voor mij de eerste keer op een groot eindtoernooi. Dit is een hele belevenis voor ons. Het publiek… tja dat was in een woord echt geweldig, heel erg leuk. En in de poule is het lekker om een eerste wedstijd winnen. Dat haal de druk eraf voor de volgende wedstrijd.”


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×