Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben nog een hoofdstuk aan hun jongensboek toegevoegd, ze staan vanavond in de finale van het viersterrentoernooi in het Zwitserse Gstaad. Ze versloegen de Russen Liamin en Myskiv overtuigend met 21-17, 21-15. Kijk vanavond live mee naar de wedstrijd om het goud tegen Cherif en Ahmed uit Qatar.

Het is voor Boermans en De Groot de eerste keer dat zij zonder het kwalificatietoernooi te moeten spelen mochten deelnemen aan het hoofdtoernooi van een viersterrentoernooi op de World Tour. Na twee vijfde plaatsen in het Mexicaanse Cancún en een negende in Ostrava, Tsjechië hebben ze hun naam in het internationale beachvolleybal definitief gevestigd.

Ook de Russische kampioenen Nikita Liamin en Taras Myskiv moesten aan de dadendrang van de Nederlandse jongelingen geloven. Stefan Boermans (26) en Yorick de Groot (21) spelen alsof ze al jaren aan de top staan, met zeer volwassen spel overdonderen zij hun tegenstanders.

Set 1
In de openingsset liepen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland elke keer een puntje achter, tot ze na drie punten op rij bij 14-15 het initiatief overnamen (17-15). De aanval liep vanaf dat moment heel goed en ze konden zelfs een gat van vier punten slaan. Met een mooie tweeslag zette Stefan Boermans Oranje op setpoint, twee punten later wees een challenge uit dat Boermans de bal in het blok niet raakte en zodoende wonnen ze de set met 21-17.

Set 2
In de tweede set namen de Russen met 7-3 een time-out, die ze wel direct wat resultaat gaf. De Nederlanders moesten zelf bij 8-7 naar de kant om de tactiek nog even te bespreken. Met succes, want bij 14-9 was het definitieve gat wel geslagen. Boermans pakte een monsterblock op Myskiv op 19-12, en op het derde matchpoint was het Yorick de Groot die met een verwoestende uithaal door het midden de finaleplaats zeker stelde.

Finale om 18.30
In hun eerste finale op de World Tour treffen ze de Qatari Cherif Younousse en Ahmed Tijan, het koppel waar ze afgelopen woensdag nog van wonnen in de poule in drie sets. De mannen uit Qatar maken een zeer sterk seizoen door met al vier finaleplaatsen op viersterrentoernooien, waarvan ze er een wisten te winnen in Cancún.

De wedstrijd is om 18.30 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van de FIVB.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn