Zaterdagavond stonden negen wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Bij de vrouwen behoudt Sliedrecht Sport de koppositie na 2-3 winst bij Draisma Dynamo. Booleans/VV Utrecht nadert tot op één punt dankzij een ruime overwinning op Peelpush. Bij de mannen deed Simplex goede zaken door met 3-0 te winnen van Active Living Orion.

Mannen
Bij de mannen blijft de top-3 ongewijzigd. Draisma Dynamo houdt vast aan hun koppositie dankzij een eenvoudige 3-0 overwinning op Sliedrecht Sport. Numidia VC Limax had het lastig tegen RECO ZVH. Het team uit Zevenhuizen wist vorige week al knap te winnen van Active Living Orion en nam vanavond een 2-1 voorsprong in het duel tegen de nummer twee op de ranglijst. De Limburgse ploeg herpakte zich echter op tijd en won de vierde en vijfde set met ruime cijfers. Numidia behoudt daarmee de tweede positie.

Ook Simplex SSS blijft goed presteren in de Eredivisie. De ploeg uit Barneveld won vorige week van Draisma Dynamo en versloeg vanavond Active Living Orion met 3-0. Het team van trainer/coach Dirk Sparidans zag alle drie de sets met het minimale verschil naar de thuisploeg gaan: 26-24, 25-23 en 26-24. Met 25 punten uit 10 wedstrijden staat Simplex SSS nog steeds op de derde plek, al speelde de ploeg wel een wedstrijd minder dan Dynamo en Numidia.

Talentteam Papendal stijgt een plekje op de ranglijst na een 3-1 overwinning op Prima Donna Kaas Huizen. Ook Samen Lycurgus en VoCASA wonnen vanavond in vier sets. Lycurgus pakte de volle punten tegen Taurus, VoCASA stijgt van plek negen naar de achtste positie dankzij hun overwinning op VCN.

Uitslagen

221126 uitslag heren

Vrouwen
In Apeldoorn speelde koploper Sliedrecht Sport vanavond tegen Draisma Dynamo, de nummer vier op de ranglijst. De eerste set ging met 25-13 naar de thuisploeg, maar daarna ging het beter lopen aan de kant van Sliedrecht. De koploper won de tweede en derde set, maar zag de vierde set weer met ruime cijfers (25-14) naar Dynamo gaan. In de vijfde set stelde Sliedrecht alsnog de winst én hun koppositie veilig: 9-15.

Ook Booleans/VV Utrecht deed vanavond goede zaken voor de ranglijst. De ploeg won met overtuigende cijfers (25-21, 25-15 en 25-13) van Peelpush en blijft daarmee op de tweede plek staan. Het team van trainer/coach Ali Moghadassian nadert Sliedrecht Sport tot op een punt en dat terwijl de ploeg één wedstrijd minder speelde dan de koploper.

Djopzz VC Zwolle Topvolleybal stijgt van plek negen naar plek zes dankzij een 1-3 overwinning op Voltena. Morgen staan er nog twee wedstrijden op het programma: Eurosped speelt thuis tegen Apollo 8, ARBO Rotterdam/FAST neemt het voor eigen publiek op tegen Friso Sneek.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Draisma Dynamo en Sliedrecht Sport terug:

Uitslagen

221126 uitslag dames
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×