Het eerste damesteam van Booleans/VV Utrecht komt in seizoen 2021-2022 uit in de Eredivisie, het hoogste volleybalniveau van Nederland. Dat heeft de Nevobo deze week officieel aan de Utrechtse club laten weten. Topdivisionist VV Utrecht diende met succes een aanvraag in tot horizontale instroom. VV Utrecht maakte vorige week, één dag na haar 35e verjaardag, op een persconferentie in stadion Galgenwaard al bekend aan de voorwaarden te hebben voldaan.

SV Dynamo, Voltena en Booleans/VV Utrecht nieuw in Eredivisie vrouwen

Gezien de huidige coronasituatie kent de competitie dit jaar geen promovendi vanuit de Topdivisie en degradanten vanuit de Eredivisie. Tegelijk met het goedkeuren van de ambities voor de Eredivisie die verwoord en uitgewerkt zijn in het Eredivisieplan 2021+, werd in het verlengde van deze ambities groen licht gegeven voor horizontale instroom. Dat betekent dat de organisaties die kunnen voldoen aan de nieuwe eisen die gesteld worden aan de Eredivisie vanaf seizoen 2022-2023 een licentieaanvraag konden indienen om komend seizoen al uit te komen in de Eredivisie.

De licentieaanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kende de Nevobo-directie eerder al de licenties toe aan de vrouwenteams van SV Dynamo en Voltena. Daar komt dus nu Booleans/VV Utrecht bij. Dit betekent dat er aankomend seizoen 13 teams spelen in de Eredivisie vrouwen.

Trotse voorzitter Sam van Ling

Booleans/VV Utrecht is ontzettend trots op de toetreding tot de Eredivisie. Het nieuws leeft onder de leden en zorgt bij hen voor veel positieve reacties. Waarom deze stap juist nu wordt gezet licht voorzitter Sam van Ling toe: “De organisatie van de club is er klaar voor, de regio Utrecht kent veel volleyballiefhebbers en we rekenen dan ook op volle tribunes. Daarnaast zien we in de samenwerking op Sportcampus Traiectum en binnen het Utrecht Talent Center veel kansen om het programma en bijbehorende faciliteiten in de nabije toekomst nog verder te verbeteren en daarmee een belangrijke speler te worden in de Eredivisie.”

Een belangrijke voorwaarde voor een Eredivisielicentie, waar de afgelopen weken hard aan is gewerkt, is de locatie voor de wedstrijden. De noodzakelijke aanpassingen binnen topsportcentrum Galgenwaard maakt de gemeente Utrecht mogelijk. Maarten van Ooijen (wethouder sport): “De stap naar de Eredivisie is een mooie kans voor Booleans/VV Utrecht, stad en regio Utrecht. De gemeente Utrecht draagt dan ook graag bij aan de ambities van Booleans/VV Utrecht om uit te komen op het hoogste niveau.”

Van Ling: “Fantastisch dat de gemeente dit mogelijk heeft gemaakt. Hierdoor kunnen wij verder werken aan onze topsportdoelstellingen.”

Ali Moghadassian trainer/coach

Het nieuwe seizoen wordt het eerste echte jaar voor trainer Ali Moghadassian. Nadat zijn terugkeer bij Booleans/VV Utrecht het afgelopen seizoen vanwege covid-19 niet van de grond kwam, gaat hij komend seizoen dus aan de slag in de Eredivisie. Moghadassian is verheugd dat het team versterkt is met onder andere kersvers Nederlands Kampioen Ana Rekar en Luxemburgs international Carla Mulli. Ali Moghadassian: “Het doel is niet om mee te doen, maar ook echt een rol van betekenis te spelen en te laten zien wat we waard zijn.”

Ali Moghadassian VV Utrecht RH
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×