Jasper Bouter en Ruben Penninga hebben na een ijzersterke partij in de tussenronde zich geplaatst voor de achtste finale van het DELA Beach Open. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen op indrukwekkende met 2-0 (21-17, 21-11) van de Amerikanen Kolinske en Evans. Ze spelen later vanmiddag, net als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, in de achtste finale tegen het Poolse topteam Kantor/Losiak.

Bouter en Penninga speelden heel constant in de eerste set en maakten weinig fouten. Kolinske en Evans probeerden van alles, maar wisten geen grip te krijgen op het spel van Oranje. De eerste set werd dan ook een prooi voor de BTN-heren: 21-17. In de tweede set gingen de Nederlanders hard verder, ze lieten de Amerikanen kansloos achter: 21-11. Daarmee veroverden ze een plek in de achtste finale.

Penninga: Een steady wedstrijd, we hebben er hard voor gewerkt en we zijn hier superblij mee.” Bouter keek vooruit: ,,Ik heb en aantal keer tegen Kantor en Losiak gespeeld vorig seizoen, de laatste pot had ik gewonnen. Dat geeft vertrouwen voor straks. We gaan wat beelden kijken om te zien hoe die jongens nu spelen na de winterperiode. Het is een snel spelend team, daar meoten we wat tegenover zetten.”

Amerika te sterk

Mees Blom en Yorick de Groot kwamen in de tussenronde tekort tegen het Amerikaanse duo Patterson/Budinger. In de eerste set genoot het publiek nog van een spannende strijd, dankzij de grote vechtlust wisten de heren van BTN steeds weer terug te komen. Toch waren het de Amerikanen die het afmaakten in de slotfase, met een goede service en een sterk blok van Budinger werd het 17-21.

In de tweede set hadden Blom en De Groot geen kans meer, de Amerikaanse spelers denderden hard over ze heen en wonnen de set met 21-14. Blom keek met een dubbel gevoel terug. “Ik denk dat we net na de strijd even niet tevreden zijn want we kregen wat kansjes, maar morgen denken we er goed over. We hebben het goed gedaan hier, we hebben ons doel bereikt en een wedstrijd gewonnen. Ook hebben we tegen de Noren een goede pot gespeeld, dus we kunnen tevreden zijn over dit mooie toernooi in eigen land.”      

Programma 1/8 finales Nederland:

15.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Samoilovs/Smedins (LET) veld 1
15.00 uur: Bouter/Penninga - Kantor/Losiak (POL) veld 2
Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×