Bouter en Penninga succesvol in kwalificatietoernooi

Bouter en Penninga succesvol in kwalificatietoernooi

Op het 4-sterren toernooi van Espinho hebben Jasper Bouter en Ruben Penninga zich geplaatst voor het hoofdtoernooi. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wisten in het kwalificatietoernooi te winnen van Oekraïne. Dirk Boehle en Stefan Boermans haalden het hoofdtoernooi niet. Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel eindigde het toernooi vandaag al na de poulefase.

Voor Jasper Bouter en Ruben Penninga werd het een mooie dag op het Portugese zand. De gretige BTN-spelers hoefden in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi niet in actie te komen en moesten dus 1 duel winnen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Ze stonden in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi tegenover het Oekraïense team Denysenko/Iemelianchyk. Dat leverde een hele spannende wedstrijd op. De eerste set werd een prooi voor Oekraïne, ze speelden sterk en de BTN-heren hadden niks in te brengen: 11-21. 

In de tweede set kwamen Bouter en Penninga veel beter in hun spel. Met een sterke service en een goed blok keerden ze de rollen om en wonnen met 21-11. De beslissende derde set ging naar de BTN-heren, ze speelden overtuigend en wonnen met 15-10. Daarmee verzekerden ze zich van een plek in het hoofdtoernooi van het 4-sterren toernooi van Espinho.

Net niet

Ook Dirk Boehle en Stefan Boermans probeerden door te dringen tot de poulefase in Espinho. Dat lukte net niet. De Nederlanders wonnen nog wel hun eerste kwalificatiewedstrijd, ze waren met 2-0 te sterk voor Rusland. Maar in de tweede wedstrijd kwamen ze te kort tegen de sterke Brazilianen Saymon en Guto.

Twee nederlagen

Het toernooi in Espinho werd niet het toernooi van Joy Stubbe en Marleen van Iersel. De Nederlandse dames waren rechtstreeks geplaats voor het hoofdtoernooi, maar ze verloren vandaan allebei de poulewedstrijden. Eerst was Polen te sterk en daarna verloren ze ook van Amerika. 

Poulefase mannen

In het hoofdtoernooi voor de mannen starten vrijdag twee Nederlandse herenteams. Jasper Bouter en Ruben Penniga komen in actie in poule G en starten met een duel tegen Brazilië.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde zitten in poule H en beginnen meteen met een pittige wedstrijd tegen het Tsjechische topteam Perusic/Schweinier.  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×