Bouter en Penninga tevreden met negende plek op DELA Beach Open

Bouter en Penninga tevreden met negende plek op DELA Beach Open

Na de achtste finale liepen Jasper Bouter en Ruben Penninga met een dubbel gevoel van het veld af. De sterke Polen Kantor en Losiak waren in de achtste finale te sterk voor de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN): 21-17 en 21-19. Ze eindigden daardoor op de negende plek op het viersterren FIVB toernooi. “We kunnen hier zeer tevreden over zijn.”

De Nederlandse mannen stonden in de achtste finale tegenover de huidige nummer vier van de wereldranglijst, een pittige klus dus voor het gelegenheidsduo van BTN. Kantor en Losiak begonnen meteen sterk en namen een voorsprong van 12-8. De Polen speelden bijna foutloos en ondanks de goede communicatie tussen Bouter en Penninga, werd het 21-17 voor Kantor en Losiak.

In de tweede set werd het erg spannend, mede dankzij een goede start van de Nederlandse heren. Het werd een set vol lange punten en hoogstaand beachvolleybal. De BTN-heren creëerden kansen, maar maakten ze vaak net niet af. Daar profiteerde Polen van en ze wonnen met 21-19.

Ondanks de nederlaag keken de heren met een goed gevoel terug. “Onze doelstelling was zeventiende worden, we hebben er zelfs een negende plek van gemaakt. Dan mag je dus niet ontevreden zijn, al is het nu even zuur want we hadden kansjes om er meer van te maken.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×