Voor Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst is het DELA EK Beachvolleybal geëindigd met een vijfde plaats. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland verloren in Apeldoorn in de kwartfinale met 1-2 (21-13, 16-21 en 11-15) van het jonge Noorse duo Mol/Sorum. Een knappe comeback in de derde set mocht niet baten, de team in vorm maakte het alsnog af.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst begonnen in Apeldoorn ijzersterk aan de kwartfinale tegen de jonge Noren Mol en Sorum, die vorige week nog de Gstaad Major op hun naam schreven. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland namen een 9-5 voorsprong.  

Ze hadden de set volledig onder controle en bij de stand van 20-12 kregen de BTN-heren de eerste kans om de set te pakken, die werd door de jonge Noren nog weggespeeld. Maar op het tweede setpoint sloeg Varenhorst toe en met een machtig blok werd de set gepakt: 21-13.

In de tweede set namen de Noren het initiatief, ze speelden wat tactischer en kwamen op 3-7. Bouter en Varenhorst namen snel een time-out. De Noren hadden lang een ruime voorsprong, maar de Hollanders kwamen langzaam dichterbij: 13-15. Na een time-out vochten Mol en Sorum zich naar de setwinst en dat deze ze zeer sterk: 16-21.

Wederom een allesbeslissende derde set dus voor Bouter en Varenhorst in Apeldoorn. Daarin was de start voor de jonge Noren, ze kwamen met fel spel op 4-7. De Nederlandse mannen bleven knokken voor elke bal en kwamen van 5-9 terug tot 8-9.

Via 11-11 werd het alsnog 11-15 voor de Noren en dropen de Nederlanders teleurgesteld van het veld af. Ze moeten genoegen nemen met de vijfde plek op het DELA EK Beach.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×