Bouter en Varenhorst naar achtste finale DELA EK Beach

Bouter en Varenhorst naar achtste finale DELA EK Beach

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst hebben zich op het DELA EK Beachvolleybal geplaatst voor de achtste finale. In de tussenronde wonnen ze in een kolkend Apeldoorns stadion met 2-1 (21-15, 19-21 en 15-13) van het Duitse duo Bergmann en Harms. In de derde set ontsnapten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) nipt aan uitschakeling, ze vochten knap terug na een 9-12 achterstand.

In de tussenronde van het EK begonnen de BTN-heren enorm gretig. Bouter en Varenhorst namen met fel spel meteen een mooie voorsprong. Varenhorst was blokkerend sterk en Bouter was achterin zeer alert. Met een ace van Bouter werd het setpoint: 20-14. De Duitsers werkten de eerste kans nog weg, maar Varenhorst scoorde daarna hard de 21-15.

In de tweede set ging het even gelijk op, bij de technische time-out was het 11-10 voor de BTN-heren. Ze namen nog een 17-14 voorsprong, maar daarna gingen de Duitsers alles of niets spelen. Die instelling leverde succes op, Bergmann en Harms veroverden de tweede set nipt met 19-21.

Duitsland knalde hard door in de beslissende derde set en nam een 5-7 voorsprong. Er slopen kleine slordigheidjes in het Nederlandse spel en daardoor werd het 9-12. Maar Bouter en Varenhorst hielden hun hoofd koel en ze vochten knap terug, een blok van Varenhorst zorgde voor de 12-13. De Duitsers forceerden en wilden langs het hoge blok van Varenhorst, daardoor ging een smash uit en was het weer gelijk: 13-13.

Met een sterk blok tekende Varenhorst voor de 14-13 en Bouter maakte het matchpoint in stijl af met een prachtige redding en een keiharde smash: 15-13. De Nederlandse mannen werd bejubeld door het enthousiaste publiek en vierden een klein feestje. Morgen spelen ze de achtste finale ook in Apeldoorn.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×