Bouter en Varenhorst naar kwartfinale in Apeldoorn

Bouter en Varenhorst naar kwartfinale in Apeldoorn

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het DELA EK Beachvolleybal. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in een spectaculaire achtste finale met 2-1 (15-21, 21-16 en 15-10) van de huidige nummer 1 van de wereld, de Polen Kantor en Losiak. Om 16.00 uur strijden ze tegen de Noren Mol en Sorum om een plek bij de laatste vier.

De Poolse nummer 1 van de wereld, Kantor en Losiak, begonnen erg sterk aan de achtste finale. In een kolkend stadion in Apeldoorn serveerde Kantor erg sterk, Bouter en Varenhorst kwamen daardoor flink onder druk te staan. Het werd 3-8 voor de Polen en die voorsprong hielden Kantor en Losiak lang vast. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland gaven alles in de hitte, maar wisten niet meer terug te komen in de eerste set: 15-21 voor de nummer 1 van de wereldranglijst.

In de tweede set vochten de Nederlanders zich tot grote vreugde van het publiek terug in de wedstrijd. De Polen kwamen op 5-7 maar via een sterk blok van Varenhorst werd het 7-7 en namen de Polen een time-out. Weer kwamen Kantor en Losiak op een kleine voorsprong (10-11), maar na wat verkoeling in de technische time-out maakten de Oranje mannen het verschil.

Na een sterk blok van Varenhorst en de snelle en slim spelende Bouter werd het 15-12. Die marge werd zelfs groter, bij een stand van 20-15 ging het publiek er voor staan. Een Pools blok stelde het nog even uit, maar daarna sleepte Bouter er een derde set uit met een geweldige redding: 21-16. De beslissende derde set startte goed, de BTN-heren namen rap een 3-0 voorsprong. Bouter toonde zijn kracht, hij varieerde harde smashes goed af met hele efficiënte shotballen en ze liepen uit naar 7-4. De Polen namen een time-out.

Die pauze haalde de Nederlandse mannen niet uit het ritme, ze kwamen op 8-5. De Polen, die geen gewone time-out meer hadden, besloten een medische time-out aan te vragen. Dat betekende vijf minuten pauze, maar het publiek zette het feest gewoon door. Kantor en Losiak kwamen daarna terug tot 10-9, maar Bouter en Varenhorst hielden knap het hoofd koel en maakten het af: 15-10.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog te koop!  

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×