Bouter/Penninga en Bloem/Sinnema in Kuala Lumpur

Bouter/Penninga en Bloem/Sinnema in Kuala Lumpur

Twee teams van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) komen vanaf woensdag in actie op de FIVB World Tour in Kuala Lumpur. Jasper Bouter en Ruben Penninga gaan op het 3-sterren toernooi in Maleisië op jacht naar een goed resultaat en rankingpunten. Dat geldt ook voor Laura Bloem en Jolien Sinnema die vanuit Xiamen meteen naar Kuala Lumpur gingen.

Jasper Bouter (22 jaar) en Ruben Penninga (21 jaar) speelden in januari samen het DELA Beach Open in Den Haag en dat beviel zo goed dat ze voor een permanente samenwerking zijn gegaan. 

Op het DELA Beach Open, een 4-sterren toernooi, eindigden ze verrassend op een verdienstelijke negende plek. Ze zullen deze week in Maleisië weer voor een mooie verrassing willen gaan. Op het toernooi in Kuala Lumpur doen veel sterke teams mee. Penninga en Bouter zijn als zestiende geplaatst en staan dus direct in het hoofdtoernooi. 

Penninga heeft veel getraind in zijn nieuwe rol, hij is sinds hij met Bouter speelt geen verdediger meer maar blokkeerder. Twee Braziliaanse topteams strijden in Maleisië om een betere plek op de wereldranglijst een daarmee plaatsing voor het WK, dat zijn Andre/George en Alison/Álvaro Filho. Ook het Duitse duo Bergmann/Harms komt in actie en de Amerikanen Hyden/Doherty.

Bij de dames gaan Laura Bloem en Jolien Sinnema alles geven om ver te komen op het strand van Kuala Lumpur. Ook de dames van Beachvolleybal Team Nederland zijn als zestiende geplaatst en hoeven dus niet eerst in actie te komen in de kwalificatie. 

Bloem en Sinnema hebben ook te maken met een ijzersterk deelnemersveld. Zo doen er meerdere Duitse topteams mee, Hermannova en  Slukova wonnen het zilver in Xiamen en ook de Amerikaanse toppers Sweat en Walsh Jennings zijn in Kuala Lumpur.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×