Brons voor Keizer en Meppelink op World Tour

Brons voor Keizer en Meppelink op World Tour

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Ostrava het brons veroverd. Een knappe prestatie van de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) op het sterk bezette toernooi in Tsjechië. Na de verloren halve finale tegen Brazilië, herstelden ze zich sterk in de kleine finale en wonnen overtuigend met 2-0 van Amerika.

In de eerste set wist Amerika via een sterk blok van Walsh Jennings op 7-9 te komen. Beide teams lieten zien dat ze in de side-out erg sterk zijn. Via een slimme bal kwam Amerika op 15-17 en Keizer en Meppelink besloten een time-out te nemen. Die leverde het gewenste effect op, het werd 18-18 na een ace van Keizer. Toch was het eerste setpoint voor Amerika bij 19-20. Er volgde een spannende, spectaculaire ontknoping van de set.

Met een ongelooflijk mooi lijnshotje van Meppelink werd het tweede setpoint van Amerika ook weggewerkt: 21-21. De BTN-dames bleven sterk in de side-out en kwamen op 23-23. Na een scherpe service van Meppelink kwam Oranje op het eerste setpoint: 24-23. De Amerikanen namen nog een time-out. Maar die haalde Meppelink niet uit haar concentratie want met nog een ace maakte ze de set af: 25-23.

In de tweede set nam Amerika een 4-6 voorsprong en dus kwam er een vroege time-out van Oranje. Meppelink was duidelijk in de time-out: “Punt voor punt, we zijn fel genoeg.” Dat bleek want het werd meteen 6-6. Het bleef daarna even gelijk opgaan. Via 11-11 werd het 12-11 na sterk werk van Meppelink aan het net. Na een goede verdediging maakte Keizer er met een mooie geplaatste bal er 14-12 van.

Dankzij veel druk op Amerika via een sterke service van Keizer en een sterk blok van Meppelink werd het 18-15. Nederland bleef ijzersterk spelen en won na een fout van Sweat met 21-17. De BTN-dames vielen elkaar blij in de armen en waren duidelijk enorm trots.

Meppelink vertelde na afloop dat dit een enorme opsteker is. “Deze bronzen medaille is heel lekker, we hebben een pittige tijd gehad met wat toernooien die niet liepen hoe we wilden.” 

Ook Keizer was heel blij dat het wel lukte in de kleine finale. “Na het verlies tegen Brazilië, daar baalde ik zeker van, wilden we nu knallen in de strijd om het brons. Dat is gelukt. Het was genieten hier op het centercourt.”

Gallery Pic 133

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×