Beachvolleybal

Brons voor Stam en Van Driel op EK onder 20

Katja Stam en Mexime van Driel hebben op het EK onder 20 jaar op Vulcano het brons veroverd. De Nederlandse meiden verloren in de halve finale van Rusland, maar herstelden zich anderhalf uur laten sterk met een overtuigende zege op Italië: 21-14 en 21-16. Mees Blom en Yorick de Groot eindigden op de vierde plek.

Stam en Van Driel vochten vanmorgen in de halve finale op Vulcano heel hard tegen het sterke Russische team Voronina/Bocharova. In de eerste set was het extreem spannend, uiteindelijk maakten de jonge Russinnen het af met 21-23. Het verzet van Oranje was gebroken, de tweede set ging duidelijk naar Rusland met 14-21. Een flinke domper voor de Oranje talenten.

Maar Stam en Van Driel lieten zich niet uit het veld slaan, ze toonden aan dat ze mentaal ijzersterk zijn. In de 'klein finale' begonnen ze vol vechtlust en met een sterke side-out aan de strijd om het brons. Ze namen daarmee een grote voorsprong en wonnen de eerste set met 21-14.

In de tweede set ging het tot 11-11 gelijk op, daarna maakten de Nederlandse meiden het verschil. Ze serveerden goed, Stam was sterk met haar blok en Van Driel zat in het achterveld bijna aan elke bal. De winst werd gepakt met 21-16 en de meiden vielen elkaar dolblij in de armen: brons op het EK onder 20 jaar. Een mooie afsluiting van hun seizoen.

Net naast het podium

Voor Mees Blom en Yorick de Groot eindigde het seizoen met een iets minder gevoel. Over een tijdje zullen ze trots zijn op hun vierde plek, maar nu balen ze enorm. Vanmorgen verloren ze in de halve finale na een spannende strijd met 2-1 van de Russen Ivanov/Gorbenko.

In de strijd om het brons moesten Blom en De Groot nipt hun meerdere erkennen in het Franse team Platre/Faure: 21-19 en 21-18. Daardoor eindigden ze op de vierde plek.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×