Beachvolleybal

Brons voor Van der Ham en Vismans

Jannes van der Ham en Sven Vismans hebben op de World Tour in Manavgat (Turkije) het brons gewonnen. De Nederlanders verloren in de halve finale van het 1-ster toernooi met 2-0 van de uiteindelijke winnaars, de Brazilianen Oscar en Luciano. In de strijd om het brons lieten Van der Ham en Vismans het weer zien, ze wonnen met 2-1 van Spanje. Vismans: "Ik ben heel trots op ons, we hebben hier echt heel goed gespeeld."

Van der Ham en Vismans stonden in de halve finale wederom tegenover de Brazilianen Oscar en Luciano In de poule verloren ze al van dat sterke duo, ook in de strijd om een finaleplek bleken ze een maatje te groot. Het werd 18-21 en 17-21. De Brazilianen maakten vervolgens ook in de finale indruk en veroverden de titel in de Turkse badplaats.

De focus van Van der Ham en Vismans ging snel op de kleine finale. Ze bleven niet hangen in de verloren wedstrijd, maar gingen vol voor het brons. In de kleine finale stonden ze tegenover de Spanjaarden Huerta en Huerta. Dat leverde een spannende strijd op, waarin Spanje in de eerste set over Nederland heen denderde en met 14-21 won.

De Nederlandse mannen lieten zich niet van de wijs brengen en begonnen vol strijdlust en passie aan de tweede set. Dat leverde ze het gewenste effect op, met een goede side-out en een prima service werd de stand weer gelijkgetrokken: 21-16. De beslissende derde set werd een prooi voor Van der Ham en Vismans, ze wonnen met 15-11 en veroverden daarmee de bronzen medaille.

Vismans keek zeer tevreden terug op de FIVB World Tour in Manavgat. "We hebben echt fantastisch goed gespeeld en alleen van de kampioenen twee keer verloren. We speelden hier in zware omstandigheden met 32 graden en hebben binnen acht dagen tijd 13 wedstrijden gespeeld. We hebben zeer stabiel spel getoond deze week en ons beste niveau tot nu toe. Dat voelt heerlijk."

De goede prestatie levert het ambitieuze team nog meer op. "Het geeft uiteraard heel veel vertrouwen, ook richting het DELA EK Beach in eigen land. Voor dat toernooi staan we nog in de maindraw in Rusland, want dit levert mooi weer veel rankingpunten op. Die zijn erg welkom om meer internationaal te spelen. We zijn zo blij, onze eerste World Tour medaille is binnen. We hebben er een aantal keer dichtbij gezeten in de kwalificatie internationaal, nu hebben we doorgepakt en meteen laten zien tot wat we in staan zijn!"

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×