Brouwer en Meeuwsen domineren tegen België

Brouwer en Meeuwsen domineren tegen België

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben ook hun tweede poulewedstrijd gewonnen. In een volgepakt stadion in Den Haag waren ze veel te sterk voor de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle, waar ze regelmatig mee trainen. Het werd een duidelijk 21-16 en 21-12 overwinning en dat stemde zowel de mannen als het publiek zeer tevreden. Meeuwsen: “Het was iets meer beladen, maar daardoor is het ook een extra lekkere zege.”

Brouwer en Meeuwsen gingen meteen goed van start in de eerste set en nemen een 4-0 voorsprong. Die marge hielden de van mannen van Beachvolleybal Team Nederland de hele set vast. De Belgen kwamen rustig aan wel iets beter in hun spel, maar de Oranje mannen hielden de controle. Meeuwsen maakte het af met een slimme bal via het blok van Van Walle: 21-16.

In de tweede set waren het ook Brouwer en Meeuwsen die domineerden. Het werd 8-5 na een netfout van Koekelkoren, de frustratie was van zijn gezicht af te lezen. De Belgen liepen daarna constant achter de feiten aan en Brouwer en Meeuwsen bleven zeer netjes spelen. Bij de stand van 10-5 namen Koekelkoren en Van Walle een time-out, maar die haalde de BTN-heren ook niet uit het ritme. Na een van ace van Meeuwsen gingen de mannen naar het bankje voor de technische time-out 13-8.

Een geweldig blok van Meeuwsen op Van Walle zorgde voor de 18-9. Het tactische plan van de Nederlanders werkt goed, ze legden de druk vooral bij Van Walle en die kon daardoor niet in zijn spel komen. Een mooie 21-12 setstand was het gevolg en de mannen werden door het Oranje publiek hard toegejuicht. 

Was het de tactiek om veel op Van Walle te serveren? Brouwer: “Nee, dat hadden we niet van te voren zo bepaald. We hebben een service waarmee we, als hij goed loopt, veel kans op scoren hebben. Ook met het windje keken we vanaf welke kant we de tegenstander onder druk konden brengen. Dat was inderdaad dus veel Tom.”

Brouwer keek tevreden terug op de wedstrijd tegen hun trainingsmaatjes die ook goede vrienden geworden zijn. “We wisselden veel af in deze partij, dat is ook steeds meer onze kracht en daar werken we hard aan. Doordat we zo afwisselden, wisten de Belgen niet meer waar ze het moesten zoeken. Dat is een van onze nieuwe wapens, afwisselen tussen hard en zacht. En we worden beter in fouten accepteren.”

Meeuwsen sprak van een bijzondere wedstrijd. “We kennen elkaar door en door, het is dan speciaal om op het EK tegen elkaar te spelen. Sowieso een wedstrijd die iets meer beladen was van te voren, maar dan is het extra lekker als je zo overtuigend wint. Als ik deze wedstrijd een cijfer moet geven, is het een 8 en een half. En met dat cijfer, als je zo speelt, win je van heel veel teams op dit EK.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×