Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen moesten heel diep voor gaan, maar op de European Masters in het Tsjechische Pelhrimov zijn ze door naar de knock-out fase. Sanne Keizer en Madelein Meppelink kwamen niet door de poulefase heen en ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn uitgeschakeld.

Het werd een pittige dag voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. In hun eerste poulewedstrijd stonden ze tegenover het Zwitserse duo Beeler/Krattiger. Die hadden een goed plan bedacht en dat leverde ze een 2-0 overwinning op: 17-21 en 19-21.

In de tweede wedstrijd speelden de BTN-mannen tegen de Oostenrijkers Seidl en Dressler. De inzet van het duel was duidelijk: alles of niets, want bij een nederlaag was het toernooi voorbij. Het leverde een zenuwslopende eerste set op die uiteindelijk met 29-27 gewonnen werd door Oostenrijk.

In de tweede set gingen Brouwer en Meeuwsen feller spelen en het bekende powervolleybal werd afgewisseld met tactische balletjes. Dat leverde een duidelijke setwinst op: 21-12 voor Nederland. In de beslissende derde set ging het weer lang gelijk op, Brouwer en Meeuwsen maakten het op de belangrijke momenten af en wonnen met 15-13. 

Finland te sterk

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren hun eerste poulewedstrijd met 2-1 (21-13, 18-21, 15-12) van het Finse duo Lahti/Parkkinen. Het werd alles of niets in de tweede poulewedstrijd, maar daarin bleek het Letse team Graudina/Kravcenoka ook nipt te sterk: 15-21, 21-12, 11-15.

Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel speelden hun eerste pouleduel tegen een Fins team, ze stonden tegenover Lehtonen en Ahtiainen. Een spannende wedstrijd eindigde in 21-17, 12-21 en 15-13 voor de Finse dames. Daarna verloren Stubbe en Van Iersel met 2-0 (21-16 en 21-17) van her thuisspelende duo Kolocova/Kvapilova. 

Programma European Masters Pelhrimov:

13.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Mol/Sørum (Nor)

Bij een overwinning volgt om 17.00 uur de kwartfinale tegen het Poolse duo Prudel/Szalankiewicz.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn