DELA EK Beach

Brouwer en Meeuwsen druipen teleurgesteld af

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op het DELA EK Beachvolleybal uitgeschakeld in de kwartfinale. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland verloren in een uitverkocht stadion met 1-2 (21-13, 20-22 en 10-15) van de Letten Samoilovs en Smedins. Verliezen in een kolkend stadion voor het eigen publiek, dat deed pijn. Brouwer: “Dit is extreem teleurstellend na een geweldige eerste set. We geven het zelf volledig uit handen en dat maakt het extra pijnlijk.”

Brouwer en Meeuwsen begonnen erg sterk aan de kwartfinale tegen de Letten Samoilovs en Smedins. Met een scherpe service en vol power legden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland veel druk op de Letten. Ook heerste Meeuwsen aan het net, dat leverde een mooie marge op: 13-7. De BTN-heren gaven het niet meer uit handen en gingen overtuigend naar de winst: 21-13 in de eerste set.

In de tweede set werd het veel spannender, de Letten gingen slimmer spelen en ook met meer kracht, ze veranderen hun tactiek. De Letten kwamen op een 10-12 voorsprong en later op 12-15. Op dat moment besloten de Nederlanders een time-out te nemen. De gretige Samoilovs en Smedins kwamen op 18-20, maar de Oranje mannen vochten wederom terug tot 20-20 met een keiharde smash van Brouwer. Na een technische fout van Brouwer ging de set alsnog naar de Letten met 20-22.

Door een netfout van Meeuwsen werd het 3-4 voor het Letse topteam en na een aanvalsfout van Brouwer was het 3-5. Samoilovs, ook wel bekend als ‘Lion King’, produceerde ook nog een krachtig blok en bij 3-6 vluchtte Nederland in de time-out. De Letten gaven de marge niet uit handen en liepen uit naar 11-7. Samoilovs en Smedins toonden hun klasse met zowel power als hele tactische ballen. Het eerste matchpoint werkte Oranje nog weg, maar daarna serveerde Brouwer uit en was het voorbij: 10-15. 

Brouwer en Meeuwsen waren diep teleurgesteld en hun lichaamstaal zei genoeg. Brouwer: "Dit is gewoon extreem zwaar teleurstellend. We begonnen zo goed, maar daar heb je niks aan. De Letten schakelden tactisch in de tweede set en daar kwamen we helaas niet uit. Ongelooflijk zuur om zo het veld af te moeten. Heel pijnlijk."

Meeuwsen was ook duidelijk in zijn reactie na de verloren kwartfinale. "We hebben dit zelf uit handen gegeven, dat maakt het zwaar vervelend. De derde set was gewoon echt slecht. We gingen er wel vol goede moed in, maar liepen helemaal vast in de side-out. We wisten maar niet te scoren, ik heb er geen verklaring voor. Een zware teleurstelling die we moeten gaan verwerken."

Brouwer verwacht dat die verwerking even gaat duren. "Dit was voor ons een piekmoment. Dat je dan op deze manier afdruipt en klaar bent, dat duurt even voor je dat een plek geeft. Een enorm teleurstelling in eigen land, dat is zuur. Credits voor de Letten, die zijn enorm taai en wij kwamen niet met oplossingen. Duidelijk verhaal dus."

 

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×