Beachvolleybal Team Nederland

Brouwer en Meeuwsen herpakken zich tegen Spanje

Op de World Tour Finals in Hamburg hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich sterk herpakt. Woensdagochtend verloren de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) hun eerste pouleduel met 1-2 van Polen, maar in de avond was er een sterke 2-0 zege op het Spaanse topteam Herrera/Gavira. Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren hun openingsduel met 0-2 van Canada.

In Hamburg strijden de beste tien teams van de wereld tijdens de prestigieuze World Tour Finals om de eer en veel prijzengeld, het is de afsluiting van seizoen 2017/2018. Twee teams van BTN behoren tot de top tien van de wereldranglijst en gaan in Duitsland voor nog een mooi resultaat: Brouwer en Meeuwsen bij de mannen en Keizer en Meppelink bij de vrouwen.

Valse start

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen niet scherp aan de World Tour Finals. Dat zorgde voor een 1-2 (16-21, 21-19, 9-15) nederlaag tegen de Polen Bryl en Fijalek. Meeuwsen gaf na die wedstrijd aan dat ze niet fel genoeg waren geweest en het maar niet lukte om hun eigen spel te spelen.  

In de avondwedstrijd tegen de Spaanse routiniers Herrera en Gavira leek het weer fout te gaan, maar Brouwer en Meeuwsen wisten de knop om te zetten en herstelden zich ijzersterk. Spanje nam een 0-4 voorsprong en bij de technische time-out in de eerste set stond het 8-13. Daarna knokten de BTN-heren zich terug. Ze wonnen de partij met 2-0 (22-20, 23-21.

Brouwer was daar erg trots op. "Na de nederlaag tegen Polen wilden we extra graag het laten zien tegen Spanje. We kwamen 0-4 achter, dat maakte het lastig. Daarom ben ik zo blij nu, we hebben laten zien dat we een stug team zijn en dat je ons niet makkelijk eronder krijgt. Ook maakt het me trots dat we sterk terugkomen en hem pakken, omdat we een negatieve head-to-head hebben tegen die gasten."

Donderdag spelen Brouwer en Meeuwsen hun derde poulewedstrijd, ze komen dan in actie tegen het Letse duo Plavins/Tocs.

Keizer en Meppelink

Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen met een 0-2 (19-21, 15-21) nederlaag tegen het Canadese duo Bansley/Wilkerson. Serverend haalden de BTN-dames hun niveau niet en Canada speelde bijna foutloos in de side-out. Daardoor konden de Oranje speelsters niet met het gewenste resultaat starten in Hamburg. 

Donderdagavond staat voor de Europees kampioen de tweede poulewedstrijd op het programma, dan gaan ze de strijd aan met de thuisfavorieten Laboureur en Sude. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×