Beachvolleybal Team Nederland

Brouwer en Meeuwsen in finale Katara Beachvolleybal Cup

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan zaterdagmiddag in de finale van de Katara Beachvolleybal Cup in Doha. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland wonnen in de halve finale van de lokale helden, Cherif en Ahmed Tijan uit Qatar. In de finale staan ze tegenover de verrassende Russen Stoyanovskiy/Velichko.

Brouwer en Meeuwsen begonnen goed en namen een 6-1 voorsprong, maar daarna was het niet heel overtuigend meer tegen Cherif en Ahmed Tijan. De BTN-mannen kwamen nooit echt in de problemen, ook al maakten ze zelf veel onnodige fouten. Veel servicefouten hielpen de Qatari terug in de set. Na een setpunt overleefd te hebben, werd de eerste set alsnog met 22-20 gewonnen door de Nederlanders.

Meeuwsen serveerde in de tweede set veel fout, maar in de side-out waren de mannen ijzersterk. Brouwer scoorde veel met keiharde smashes, maar weer slopen er aardig wat foutjes in het spel. In de slotfase van de set stonden de Oranje-mannen er en met een tactische bal van Brouwer en een blok van Meeuwsen werd het verschil gemaakt. De set eindigde in 21-18 voor Brouwer en Meeuwsen.

Alexander Brouwer was blij met de overwinning, maar vond het spel niet goed. "We kunnen veel beter, we waren te slordig. Het is wel geruststellend om te weten dat we ook met slecht spel kunnen winnen. In de finale gaan we knallen. De finale is bereikt, maar nu willen we die titel ook echt pakken."

Brouwer en Meeuwsen gaan met de Russen Stoyanovskiy en Velichko om het goud vechten. Vorige week stonden deze twee teams ook tegenover elkaar in Fort Lauderdale. Toen wonnen de BTN-mannen in de achtste finale met 2-0 (22-20, 22-20) van het jonge Russische duo. De Russen wonnen vanmiddag in de halve finale van de Amerikanen Dalhausser en Lucena.

De finale van de Katara Beachvolleybal Cup wordt morgenmiddag om 13.30 uur Nederlandse tijd gespeeld.


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×