LiveLive17.00 uur: Nederland - Zuid-Korea (VNL Vrouwen) live op Ziggo Sport (kanaal 14)

Brouwer en Meeuwsen in halve finale Huntington Beach

Brouwer en Meeuwsen in halve finale Huntington Beach

Op het 4-sterrentoernooi van de FIVB en de AVP in Huntington Beach (VS) hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de halve finale bereikt. Ze deden dat via een omweg, want ze kwamen na een nederlaag tegen Brazilië aan de 'verliezerskant' van het schema terecht. Gisteren wonnen ze op overtuigende wijze van Polen, Letland en Amerika. In de halve finale treffen ze vanavond om 19.30 uur het Letse topteam Samoilovs/Smedins.

Brouwer en Meeuwsen maakten gisteren enorm veel indruk op het Amerikaanse strand. In Huntington Beach heeft de wind vrij spel en dat is iets wat de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) goed ligt. Dat toonden ze gisteren en vannacht aan.

Eerst speelden ze een spannende partij tegen het Poolse duo Kantor/Losiak. De eerste set wonnen ze met 21-16, maar in de tweede set liep het even niet en die werd dan ook met 16-21 verloren. Brouwer en Meeuwsen herstelden zich sterk in de derde set en wonnen die met 15-9 waardoor ze in de race bleven.

In de volgende ronde stonden de BTN-mannen tegenover de Letten Plavins en Tocs, die het dit seizoen ook erg goed doen. Brouwer en Meeuwsen toonden hun kracht en kwamen nooit echt in de problemen. Ze wonnen met 21-18 en 21-19 en waren nog 1 duel verwijderd van een plek in de halve finale.

Vannacht speelden ze tegen de Amerikanen Hyden en Brunner, de laatste thuisploeg die nog in het toernooi zat. Voor het massaal aanwezige publiek lieten Brouwer en Meeuwsen zien dat ze in topvorm zijn. De eerste set wonnen ze dankzij ijzersterk serverend werk en een top side-out met 21-10. In de tweede set konden de Amerikanen het iets spannender maken, maar de Nederlanders hadden constant de regie in handen en wonnen met 21-17.

Om 19.30 uur Nederlandse tijd spelen Brouwer en Meeuwsen de halve finale van het 4-sterrentoernooi in Huntington Beach. Ze moeten afrekenen met de Letten Samoilovs en Smedins om de finale te bereiken.

De wedstrijd is live te volgen via de site van de AVP.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×