Brouwer en Meeuwsen in kwartfinale tegen Samoilovs/Smedins

Brouwer en Meeuwsen in kwartfinale tegen Samoilovs/Smedins

Er staat morgenavond een kraker van een kwartfinale op het programma bij de mannen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich in Den Haag voor de kwartfinale van het DELA EK Beachvolleybal door met 2-0 (24-22, 21-15) te winnen van het Franse duo Krou en Aye. Vooral in de eerste set moesten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland alles geven, maar op de cruciale momenten deden ze het. In de kwartfinale treffen ze zaterdag het Letse topteam Samoilovs/Smedins.

In de eerste set ging het erg lang gelijk op, de twee teams maakten er ook mooie strijd van en gaven elkaar niks cadeau. Het Oranje publiek genoot van een spannend duel. Van 8-8 ging het naar 17-17. De Fransen namen brutaal de voorsprong in het hol van de leeuw en kwamen als eerste op setpoint: 19-20.

Er volgde een bloedstollende slotfase van de set waarin Brouwer en Meeuwsen via een sterke side-out meerdere Franse setpoints wegwerkten. Ze namen het initiatief op het juiste moment over en veroverden de set met 24-22. Dat zorgde voor en vreugde explosie in het stadion in het Haagse Zuiderpark.

De mannen van Beachvolleybal Team Nederland begonnen goed aan de tweede set en namen rap een 9-5 voorsprong. De Fransen leken gekraakt door het verlies in de eerste set en Brouwer en Meeuwsen denderde zonder pardon over ze heen. De BTN-heren heersten en gingen overtuigend naar de overwinning en daarmee een plek in de kwartfinale van het EK: 21-15.

In de kwartfinale staat er een kraker op het programma. Twee Europese topteams die al heel veel spectaculaire duels tegen elkaar speelden, strijden om 17.00 uur in Den Haag om een plek in de halve finale. Brouwer en Meeuwsen tegen de Letten Samoilov en Smedins, de Europees kampioen van 2015. Spektakel gegarandeerd.  

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×