Beachvolleybal Team Nederland

Brouwer en Meeuwsen in zware omstandigheden naar halve finale

Het was een pittige dag voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Ze moesten op de KATARA Beachvolleybal Cup drie wedstrijden spelen in zware omstandigheden. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland deden het erg goed en wonnen van Polen, Amerika en in de kwartfinale ook van Brazilië. Brouwer: "We gaan voor de titel hier."

Brouwer en Meeuwsen vlogen van Fort Lauderdale meteen door naar Qatar, wat ze net als alle andere teams een aardige jetlag opleverde. Brouwer over de omstandigheden in Qatar: "Het is eigenlijk niet normaal, we hebben een zware jetlag en spelen in bizarre omstandigheden. Het is constant boven de 30 graden, volle zon en hele droge lucht. Ook is het een bijzonder schema, we speelden de eerste dag twee wedstrijden, vandaag drie en dan op vrijdag en zaterdag maar 1."

Maar de BTN-mannen blijken erg goed met de omstandigheden om te gaan, dat bewijzen de resultaten. In de tussenronde waren ze met 21-17 en 21-15 duidelijk te sterk voor de Polen Prudel en Szalankiewicz. In de achtste finale volgde een enorm spannende strijd tegen de Amerikanen Hyden/Brunner. De eerste set was enorm lang, maar Brouwer en Meeuwsen waren het minst moe en sloegen toe: 27-25. Daarna maakten ze het overtuigend af: 21-17. 

Kwartfinale

In een zinderende kwartfinale wisten Brouwer en Meeuwsen het hoofd het meest koel te houden. De eerste set verloren de Nederlanders met 19-21 van de Brazilianen Saymon Santos en Alvaro Filho, maar daarna wisten ze sterk terug te vechten en wonnen met 21-19 en 22-20. Ze vielen elkaar blij in de armen en staan vrijdagmiddag in de halve finale tegenover Qatar.

Brouwer blikt terug op de kwartfinale: "We moesten met lef spelen en vol passie. Dat leverde succes op. Dat we nu in de halve finale staan is een mooie beloning voor hard werken, maar dat is pas het begin. Het was een pittige wedstrijd tegen de Brazilianen, we moesten wat risico's nemen en ik ben trots dat het gelukt is. We bleven bezig met de dingen die we konden verbeteren en hielden de focus." 

Brouwer en Meeuwsen hebben als doelstelling dat ze meer toernooien willen winnen. Niet alleen een podiumplek, maar de titel. "We gaan voor toernooizeges dit seizoen, laat dit dan maar het begin worden."

Programma KATARA Beachvolleybal Cup:

Vrijdag 13.30 uur halve finale
Brouwer/Meeuwsen - Cherif/Ahmed Tijan (Qatar)

Zaterdag:
12.30 uur kleine finale
13.30 uur finale

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×