BTN Heren

Brouwer en Meeuwsen naar achtste finale Vienna Major

Op de Vienna Major zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen poulewinnaar geworden. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen zowel van Chili als Brazilië en zijn als poulewinnaar direct door naar de achtste finale op het 5-sterren toernooi. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst strijden vrijdagochtend om de derde plek in de poule.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen het toernooi in Oostenrijk meteen sterk. Het Chileense duo Grimalt/Grimalt werd snel en zeer overtuigend met 2-0 (21-16 en 21-14) opzij gezet. Na een extreme hoosbui, het toernooi werd stilgelegd en het terrein zelfs even ontruimd voor de veiligheid van het publiek, kwamen Brouwer en Meeuwsen weer in actie.

De BTN-heren speelden om de poulewinst tegen een sterk Braziliaans duo: Ricardo/Guto. De zeer ervaren Ricardo, een beachvolleybal legende, liet zien dat hij nog steeds veel in zijn mars heeft. Maar Brouwer en Meeuwsen waren duidelijk een maatje te groot, het werd 21-14 en 21-18. Daarmee was de poulewinst een feit en staan de BTN-heren morgen in de achtste finale van het internationale toptoernooi.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst moeten vrijdagochtend alles geven om in het toernooi te blijven. Ze verloren donderdag hun eerste poulewedstrijd van de regerend Olympische kampioen Alison die sinds kort een team vormt met de regerend wereldkampioen Andre. Het werd 21-17 en 21-13 voor de Brazilianen. Vrijdagochtend moeten de BTN-heren van het Poolse duo Kantor/Losiak om een plekje in de tussenronde af te dwingen.

Achtste finale Keizer/Meppelink

Sanne Keizer en Madelein Meppelink werden woensdag in Wenen poulewinnaar en waren dus vandaag vrij. Ze staan vrijdagmiddag om 14.00 uur in de achtste finale tegenover het Duitse team Bieneck/Schneider.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×