Brouwer en Meeuwsen naar finale OKT

Brouwer en Meeuwsen naar finale OKT

Op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in China zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen al zeker van een plek in de finale. Morgenochtend vroeg staat er nog een poulewedstrijd tegen Noorwegen op het programma, maar die doet er niet meer toe voor de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) na twee mooie overwinningen vandaag.

Brouwer en Meeuwsen stonden vannacht in de eerste poulewedstrijd van de derde fase tegenover het Letse team Plavins/Tocs, dat duo troffen ze ook al in de eerste fase van het OKT. Toen wonnen de BTN-heren overtuigend en dat was nu weer het geval. Het werd 21-17 en 21-9 voor de Nederlanders.

In de tweede poulewedstrijd troffen de BTN-heren de Brazilianen Andre en George. Ook in die partij kwamen Brouwer en Meeuwsen amper in de problemen. De eerste set wonnen de Nederlanders met 21-13 dankzij een erg goede service en het sterke blok van Meeuwsen.

De tweede set werd wel spannend, de Brazilianen gingen beter spelen en ook wat tactischer. Daar hadden Brouwer en Meeuwsen even problemen mee, maar ze wisten een achterstand van vier punten weg te werken en zelfs om te buigen. Met weer sterk serverend werk en een geweldige side-out veroverden ze de zege: 21-18.

Finale

Brouwer en Meeuwsen kunnen een plek bij de beste vier niet meer missen dankzij de twee overtuigende overwinningen. Ze spelen morgenvroeg (vannacht) nog de derde poulewedstrijd van de derde fase, tegen de Noren Berntsen en Mol. Die wedstrijd doet er niet meer toe, de Nederlanders zijn al zeker van de eerste of tweede plek in de poule en dus van een finaleplek.

Twee Olympische tickets

Vannacht worden eerst nog de laatste pouleduels gespeeld in China, daarna wordt pas duidelijk welke vier teams gaan strijden om de twee Olympische tickets voor hun land. Brouwer en Meeuwsen zijn al zeker van de finale. De nummers 1 en 2 uit de twee poules strijden in twee finales om de twee plekken voor Tokio 2020.

Tegen wie de BTN-heren spelen, is afhankelijk van wat er in de laatste pouleduels gebeurd. Brouwet en Meeuwsen treffen in de finale Nicolai/Lupo (ITA), Semenov/Lehukov (RUS) of Kantor/Losiak (POL). In die poule is het nog extreem spannend. 

De wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de FIVB. 

The Netherlands Alexander Brouwerspikes 1
The Netherlands Alexander Brouwerand Robert Meeuwsencelebrate
The Netherlands Robert Meeuwsenblocks
Gallery Pic 232
Gallery Pic 231
Gallery Pic 230
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×