BTN Heren

Brouwer en Meeuwsen naar tussenronde in Doha

Het volgende toernooi van de FIVB World Tour is in volle gang. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen de Nederlandse eer op de KATARA Beachvolleybal Cup, een viersterren toernooi in Doha. Na een overwinning en een nederlaag zijn de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) door naar de tussenronde.

Brouwer en Meeuwsen spelen deze week op het lucratieve viersterren toernooi in Qatar. De sterkste teams van de wereld komen in actie op een bijzondere locatie, het centercourt ligt het Katara-Amfitheater. De BTN-mannen speelden op de eerste dag meteen twee spannende duels in de poulefase, die beide in drie sets eindigden.

In de eerste wedstrijd stonden de Oranje mannen tegenover het Zwitserse duo Beeler/Krattiger. In de eerste set ging het lang gelijk op, maar Brouwer en Meeuwsen maakten het verschil tijdens de 'bigpoints' en wonnen met 21-19. Helaas voor de BTN-mannen was het in de tweede set juist andersom, de teams gingen weer lang gelijk op en streden hard voor elk punt. Nu wisten de Zwitsers toe te slaan op het belangrijkste moment: 23-25.

Ook de derde set werd extreem spannend, het kon beide kanten op. Dankzij goed serverend werk legden de BTN-mannen in de slotfase van de wedstrijd druk op de passing van de tegenstander, dat leverde het gewenste resultaat op: 15-13.

De inzet in de tweede poulewedstrijd was duidelijk, tegen de Amerikanen Doherty en Allen ging het om poulewinst en daarmee een rechtstreekse plek in de achtste finale. In de eerste set ging het lang gelijk op, maar de Amerikanen speelden net iets slimmer en wonnen met 19-21. In de tweede set speelden Brouwer en Meeuwsen hun zo bekende 'powervolleybal' optimaal en dat leverde een dikke setwinst op: 21-10.

Maar de Amerikanen gaven niet op en vochten terug in de beslissende derde set. Daarin was het echt stuivertje wisselen, punt voor punt. Uiteindelijk maakte Doherty en Allen het verschil en wonnen met 14-16. Brouwer en Meeuwsen moeten donderdagochtend in de tussenronde een plek bemachtigen voor de achtste finale, ze treffen in de tussenronde Polen.

Uitslagen KATARA Beachvolleybal Cup

Poule H:

Brouwer/Meeuwsen - Beeler/Krattiger (Zwi) 2-1 (21-19, 23-25, 15-13) 

Brouwer/Meeuwsen - Doherty/Allen (USA) 1-2 (19-21, 21-10, 14-16)

Programma donderdag: (Nederlandse tijd)

Tussenronde
07.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Prudel/Szalankiewicz

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×