Beachvolleybal Team Nederland

Brouwer en Meeuwsen poulewinnaar in Polen

Op het 4-sterren FIVB World Tour evenement in Polen zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen sterk gestart. Met twee overwinningen veroverden de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) de poulewinst, ze staan zaterdag in de achtste finale. Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst moeten vandaag in Warschau hun tweede pouleduel winnen. Sanne Keizer en Madelein Meppelink spelen vanmiddag in de tussenronde.

Brouwer en Meeuwsen waren donderdag op dreef in de poulefase in Warschau. Ze begonnen tegen thuisland Polen, dat leverde voor het massaal aanwezige publiek een mooie wedstrijd op. Het was spannend, maar de BTN-heren maakten de belangrijke punten en wonnen met 21-18 en 21-19.

In de strijd om poulewinst stonden Brouwer en Meeuwsen tegenover het Zwitserse duo Heidrich/Gerson. In de eerste set begonnen de Oranje mannen overtuigend en vooral dankzij sterk serverend werk en een goed blok van Meeuwsen werd het 21-15. In de tweede set was het veel spannender, maar uiteindelijk wisten de BTN-heren het af te maken met 23-21. Ze zijn daardoor vandaag vrij en staan zaterdag in de achtste finale.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst gaan vanmorgen strijden om in het toernooi te blijven. De BTN-heren speelden goed in hun eerste pouleduel tegen de lokale favorieten: Prudel/Szalankiewicz. Het Poolse publiek steunde hun helden fanatiek en de Nederlanders verloren nipt met 19-21 en 18-21 van de Polen. Bouter en Varenhorst moeten vrijdagochtend, 11.30 uur, van Charly en Tigrito uit Venezuela winnen om in Warschau door te gaan naar de tussenronde.

Tussenronde

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen hun eerste poulewedstrijd op knappe wijze. Tegen het Zwitserse topteam Heidrich/Vergé-Dépré speelden ze ijzersterk en ze lieten het Zwitserse team totaal niet in hun spel komen. Het werd een mooie 2-0 overwinning met 21-11 en 21-15 voor de BTN-dames. 

In hun tweede pouleduel streden ze tegen het sterke Braziliaanse duo Maria Antonelli/Carol om de poulewinst. Weer begonnen Keizer en Meppelink overtuigend, ze wonnen de eerste set dankzij een hele sterke side-out en ze legden constant druk op de tegenstander: 21-10. Maar daarna namen de Braziliaanse dames de regie in handen, ze keerden het duel volledig om en wonnen alsnog met 16-21 en 10-15. 

Keizer en Meppelink staan daardoor later vandaag in de tussenronde, waarin ze strijden om een plek  in de achtste finale.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×