BTN Heren

Brouwer en Meeuwsen strijden om brons in Polen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen strijden vanmiddag om het brons op het 4-sterren toernooi in Warschau. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen zaterdag van Qatar en ook in een thriller van Spanje, maar verloren in de halve finale van Polen.

Brouwer en Meeuwsen begonnen zaterdag sterk in de achtste finale. Ze wonnen daarin overtuigend met 2-0 van Qatar. In de kwartfinale stonden ze net als vorige week in Tsjechië tegenover het Spaanse topteam Herrera/Gavira. Toen werden de BTN-heren uitgeschakeld, nu werd het een zeer spannende wedstrijd. Nederland won uiteindelijk met 21-17 en maar liefst 31-29 in de tweede set.

Daarmee was revanche en een plek in de halve finale een feit. De lokale Poolse helden Kantor en Losiak begonnen erg sterk aan die halve finale. Voor het luidruchtige eigen publiek wonnen ze de eerste set met 21-17. Maar in de tweede set kwamen Brouwer en Meeuwsen sterk terug en werd het publiek wat stiller. De set ging nu met 17-21 naar de mannen van BTN.

In de beslissende derde set werd het genieten voor het publiek. Mooie punten, veel strijd en emotie; alles zat in deze wedstrijd. Het ging lang gelijk op, maar de Polen wisten in de slotfase een verschil te creëren en wonnen met 15-12. 

Voor Brouwer en Meeuwsen rest zondagmiddag om 14.50 uur de strijd om het brons. Daarin nemen ze het op tegen het Letse topteam Samoilovs/Smedins.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×