Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan op het DELA Beach Open strijden om het brons. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verloren in de halve finale met 0-2 (15-21, 18-21) van de jonge Duitsers Thole en Wickler. De Nederlanders kregen geen grip op de sterke service van Duitsland en de nederlaag zorgde voor een grote teleurstelling. “Hier kwamen we niet voor.”

Brouwer en Meeuwsen hadden meteen moeite met de scherpe service van Thole en Wickler. Er slopen veel passfouten in en daardoor liep Duitsland rap uit naar een voorsprong van 9-14. De BTN-mannen wisten het niet meer te herstellen en na een technische fout van Meeuwsen en een servicefout werd het 15-21.

In de tweede set begonnen Brouwer en Meeuwsen een stuk feller. Dat leverde een voorsprong op van twee punten, maar de Duitsers bleven hard werken voor elk punt en bij de technische time-out was het 11-10. Een ijzersterke fase van de BTN-mannen volgde en in de side-out waren ze op dreef: 15-11. De Duitsers namen een time-out en die leverde ze het gewenste effect op. Met een sterke service overrompelde ze de thuisfavoriet en wonnen alsnog de set: 18-21.

Een grote domper voor de Nederlanders. Brouwer: “We hebben het zelf weggegeven en de Duitsers hebben het ook wel afgedwongen met sterk spel. Dit frustreert enorm.” Voor Brouwer en Meeuwsen rest nu om 15.20 uur de strijd om het brons. Meeuwsen: “Ik denk dat ondanks dat we hier kwamen om te winnen, we nu vol voor die strijd gaan. Een medaille om je nek is toch mooier, de vierde plek is de vreselijkste die er is.”

Russische strijd

In de Russische halve finale wonnen Stoyanovskiy en Krasilnikov op overtuigende wijze. Tegen hun trainingspartners Leshukov en Semenov wisten ze te overtuigen, het werd 21-18 en 21-14. Stoyanovskiy en Krasilnikov kwamen in de tweede set knap terug na een achterstand van vier punten en waren dolblij met de overwinning.

Stoyanovskiy: “Het was lastig om tegen die twee te spelen, omdat we zo vaak met elkaar trainen en elkaar goed kennen. Dan moet je nog meer geven om ze te verslaan. We gaan nu vol voor de winst in de finale. Dat zou voor ons heel veel betekenen als nieuw team en heel veel waard zijn in de strijd om Olympische punten.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×