Beachvolleybal Team Nederland

Brouwer en Meeuwsen tegen Olympisch kampioen om poulewinst

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn gisteravond goed begonnen op de Fort Lauderdale Major. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen overtuigend met 2-0 van Rusland en strijden vanavond tegen de Brazilianen Alison en Bruno, de Olympisch kampioen, om de poulewinst. Marleen van Iersel en Joy Stubbe zijn ook al zeker van de tussenronde, de andere Nederlandse teams moeten vandaag winnen om de poulefase door te komen.

Brouwer en Meeuwsen begonnen gisteravond tegen het jonge Russische duo Sivolap/Yarzutkin. De BTN-mannen lieten er geen gras over groeien en lieten snel zien dat ze in goede vorm verkeren. De side-out liep goed, er werd ijzersterk geserveerd en Meeuwsen pakten blokkerend zijn punten. Dat leverde een overtuigende 2-0 overwinning op: 21-14 en 21-14.

Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd strijden de Oranje mannen om de poulewinst, dan tegen een sterke tegenstander: Alison/Bruno Schmidt (Bra). Een heel mooi affiche in Fort Lauderdale, de wereldkampioenen van 2013 (Brouwer en Meeuwsen) tegen die van 2015. En ook: twee teams die op de Olympische Spelen van Rio op het podium stonden, de Olympisch kampioen tegen de winnaars van het brons.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst stonden in hun eerste poulewedstrijd tegenover hét duo in vorm dit seizoen: Plavins/Tocs (Let). Die schreven in januari nog de DELA Beach Open op hun naam en pakten vorige week het zilver op de World Tour in Kish Island. Het werd een spannende wedstrijd, de Letten wisten op de cruciale momenten het verschil te maken en wonnen met 21-19 en 21-18. De BTN-mannen strijden vanavond tegen de Italianen Ranghieri/Caminati voor een plek in de volgende ronde.

Stubbe en Van Iersel verrassen

Joy Stubbe en Marleen van Iersel kregen een wildcard voor de Fort Lauderdale Major. In de eerste poulewedstrijd lieten ze meteen zien waarom. Tegen het sterke Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Dépré, die hoog gerankt zijn, wisten ze de wedstrijd compleet om te keren. De eerste set ging nog met 16-21 naar Zwitserland, maar daarna vocht Nederland hard terug. De tweede set werd met 21-15 gewonnen, vooral door sterk serverend werk.

De beslissende derde set werd zenuwslopend spannend. Op karakter wisten Stubbe en Van Iersel terug te komen en Stubbe liet aan het net zien dat ze blokkerend ook haar mannetje staat. Het leverde een knappe overwinning op: 16-14. In de strijd om poulewinst moesten de Nederlandse dames gisteravond laat hun meerdere erkennen in het verrassend sterk spelende Duitse duo Behrens/Ittlinger: 16-21 en 12-21. Ze spelen donderdag in de tussenronde om een plek in de achtste finale.

Madelein Meppelink en Sanne Keizer speelden gisteren een zeer spannende wedstrijd tegen het Tsjechische topteam Hermannova/Slukova. De eerste set werd nog met 21-15 verloren, maar in de tweede ging het veel beter lopen bij de BTN-vrouwen. Ze serveerden slim door goed met de wind te spelen en dat leverde veel punten op.

De slotfase van de set was heel close, maar uiteindelijk wisten de Tsjechen het toch af te maken met 23-21. Vandaag spelen zij voor een plek in de volgende ronde tegen het Braziliaanse gelegenheidsduo Taiana Lima/Carol Horta.

Programma Fort Lauderdale Major 1 maart
(Nederlandse tijden)

15.00 uur: Meppelink/Keizer - Taiana Lima/Carol Horta (Bra) veld 4

18.00 uur: Bouter/Varenhorst - Ranghieri/Caminati (Ita) veld 5
19.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Alison/Bruno (Bra) veld 2

Ook de tussenronde van de dames, met in elk geval Stubbe en Van Iersel, wordt vanavond en vannacht ook nog gespeeld. Daar wordt later voor geloot.

 

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×