Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben tijdens hun elfde deelname aan het Europees kampioenschap net niet het podium kunnen halen. Ze verloren de wedstrijd om het brons van de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak met 2-0 (21-14, 21-19). Het is de derde keer dat Brouwer en Meeuwsen als vierde eindigen op een EK.

Set 1
De Nederlanders begonnen sterk aan de wedstrijd, direct kon Robert Meeuwsen al twee blocks op zijn naam schrijven. Bij 4-1 namen de Polen hun time-out en dat resulteerde, bij 5-5 stonden ze er weer naast. Bij 8-7 kwam Nederland voor het laatst op voorsprong via een tweeslag van Alexander Brouwer.

In het vervolg van de eerste set maakten de Nederlanders te veel fouten, zes in totaal. De Polen wonnen met 21-14, nadat Losiak het op het eerste setpoint afmaakte.

Set 2
De tweede set kende een vergelijkbaar scoreverloop. Wederom een 4-1 voorsprong, maar dat gat was bij 5-5 weer prijsgegeven. Dit keer konden Brouwer en Meeuwsen langer aanhaken, maar op het tweede matchpoint was het toch raak voor de Polen. Piotr Kantor sloeg via de handen van Meeuwsen de bal binnen de lijnen om er 21-19 van te maken.

In de elfde deelname van Brouwer / Meeuwsen aan het EK is dit de derde keer dat ze de vierde plaats behalen na 2015 en 2016. In 2017 pakten ze hun tot nu toe enige medaille, de bronzen.

Finale
De eindstrijd op het EK gaat tussen de Nederlanders Stefan Boermans en Yorick de Groot en de Noorse titelverdedigers Anders Mol en Christian Sørum. Om 17.45 wordt die wedstrijd gespeeld en is te zien op Ziggo kanaal 13, Ziggo Sport Docu en EuroVolley.tv (€ 2,99).

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn