Brouwer en Meeuwsen verliezen van nummer 1 van de wereld

Brouwer en Meeuwsen verliezen van nummer 1 van de wereld

Op het 4-sterren FIVB World Tour toernooi in Ostrava hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen nipt naast de poulewinst gegrepen. Ze verloren met 2-1 van de Noren Mol en Sorum, de huidige nummer 1 van de wereldranglijst. Sannen Keizer en Madelein Meppelink verloren hun eerste pouleduel net als Joy Stubbe en Marleen van Iersel.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen sterk aan de poulefase in Tsjechië. In hun eerste pouleduel stonden ze tegenover een team waarmee ze regelmatig samen trainen en waar ze goed mee bevriend zijn; de Belgen Koekelkoren en Van Walle.

Het leverde een mooie wedstrijd op voor de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Ze hadden volledig de controle en wisten veel druk te leggen op de Belgen. Het werd 21-12 en 21-18 voor Brouwer en Meeuwsen. 

In de tweede poulewedstrijd stonden de BTN-heren tegenover de nummer 1 van de wereld, de Noren Mol en Sorum. De jonge Noren wonnen de afgelopen twee 4-sterren toernooien en verkeren in topvorm. Een interessante test dus voor Brouwer en Meeuwsen in de strijd om de poulewinst.

De eerste set ging heel snel, de Noren legden enorm veel druk op de BTN-heren en Mol was blokkerend op dreef. Daardoor werd het 21-14. Maar in de tweede set werd het enorm spannend. De teams vochten keihard voor elk punt en het ging lang gelijk op. Brouwer en Meeuwsen sloegen op het cruciale moment toe en wonnen de set met 21-23. Een beslissende derde set dus om de poulewinst en daarmee een rechtstreekse plek in de achtste finale in Ostrava. 

Het werd een spektakelstuk. Beide teams kregen meerdere matchpoints en het was aan beide kanten prachtig 'powervolleybal'. Uiteindelijk wisten de Noren het af te maken en met 28-26 de winst te veroveren. Brouwer en Meeuwsen strijden vrijdag verder in de tussenronde.  

Nederland - Nederland

Bij de dames werden de twee Nederlandse teams in dezelfde poule ingedeeld. Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen in poule G tegen het sterke Zwitserse duo Heidrich/Vergé-Dépré. De BTN-dames gaven alles, maar dat was niet genoeg. Het werd 15-21 en 16-21. 

Joy Stubbe en Marleen van Iersel stonden in hun eerste pouleduel in poule G tegenover het Amerikaanse duo Hughes/Summer. Dat leverde een spannende driesetter op. De eerste set werd namelijk met 21-18 door Amerika gewonnen, in de tweede set waren de Nederlandse dames sterk: 15-21. In de beslissende derde set sloeg Amerika toe en won met 15-13.

Door de nederlagen in de eerste poulewedstrijd, staan de twee Nederlandse damesteams vrijdagochtend tegenover elkaar. 1 van de teams zal dankzij de overwinning doorgaan naar de tussenronde, het andere Nederlandse duo wordt uitgeschakeld. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×