BTN Heren

Brouwer en Meeuwsen vierde op Vienna Major

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als vierde geëindigd op de Vienna Major. De mannen van BTN verloren in de halve finale met 2-0 van de winnaars van het prestigieuze 5-sterren toernooi, de Noren Mol en Sorum. In de kleine finale moesten ze in Wenen vervolgens hun meerdere erkennen in Cherif en Ahmed Tijan uit Qatar, die veroverden met 2-1 (25-23, 17-21 en 15-12) het brons.

In de halve finale stonden Brouwer en Meeuwsen vanmiddag tegenover de kersverse Europees kampioen: de Noren Mol en Sorum. Voor ze de Europese titel veroverden in Den Haag, won het jonge Noorse duo ook al goud op de Gstaad Major. In Wenen waren ze dan ook het te kloppen team, maar ze werden niet geklopt.

De BTN-heren gaven alles in de halve finale, maar vooral het torenhoge en goed getimede blok van Mol maakte het verschil. Brouwer en Meeuwsen wisten daar lastig voorbij te komen op belangrijke momenten en de Noren maakten in de side-out geen fout. Het werd dan ook 21-18 en 21-18 voor de jonge Noorse mannen. Ook in de finale sloeg Mol toe met zijn krachtige blok, de Polen Bryl en Fijalek werden kansloos achtergelaten.

Voor Brouwer en Meeuwsen stond na de finale nog de strijd om het brons op het programma. Door slechte weersomstandigheden moest het programma op de schop en werd dus eerst de grote en daarna pas de kleine finale gespeeld. Het kolkende stadion, Oostenrijk maakte zijn naam weer volledig waar als beachvolleybalgek land, zag een mooie strijd tussen de Nederlandse mannen en Qatar.

In de eerste set waren het Cherif en Ahmed Tijan die op de cruciale momenten het afmaakten, tot grote vreugde van het publiek die achter de outsiders gingen staan. De set werd na een mooi blok van Ahmed Tijan gewonnen met 25-23. Brouwer en Meeuwsen vochten zich terug in de tweede set, daarin liep hun powervolleybal een stuk beter en Qatar lag constant onder druk: 17-21 voor de BTN-heren.

Het ging fout in de derde set, mede door een cruciale beslissing van de scheidsrechter. Die besloot, ook na een video-challenge van Oranje, dat Qatar geen netfout maakte. Op de beelden was iets anders te zien, maar het punt ging toch naar Cherif en Ahmed Tijan. Daarna wisten Brouwer en Meeuwsen het niet meer om te keren en ging de winst naar Qatar met 15-12. De teleurstelling droop van de Nederlandse gezichten af, ze waren voor meer naar Oostenrijk gekomen.

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×