Op het 4-sterren toernooi van Huntington Beach (VS) zijn Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen sterk gestart. In de tweede ronde, de eerste mochten ze overslaan op basis van de ranking, stonden ze tegenover een bijzonder Amerikaans team. De zeer ervaren speler Sean Rosenthal vormt sinds kort een duo met Chase Budinger, een ex-NBA ster. De voormalig basketballer debuteert deze week op de World Tour.

Brouwer en Meeuwsen begonnen meteen met een wedstrijd in het stadion op het Amerikaanse zand. Het publiek stond massaal achter de nieuwe beachvolleyballer: Chase Budinger. Hij debuteert als 30-jarige op het internationale circuit en speelt pas sinds de zomer van 2017 beachvolleybal. Hij heeft wel een extreem ervaren spelers naast zich, de geweldige verdediger Sean Rosenthal.

De mannen van Beachvolleybal Team Nederland waren benieuwd naar wat de voormalig NBA-speler als beacher al kan. Het ging in de eerste set even gelijk op, maar na 13-13 maakten Brouwer en Meeuwsen het verschil in de wedstrijd. Vooral aan het net won Meeuwsen veel duels met Budinger en Brouwer serveerder ijzersterk. Het leverde een overtuigende overwinning op: 21-17 en 21-13 voor de BTN-heren.

In de derde ronde staat er een mooie test op het programma voor Brouwer en Meeuwsen. Ze strijden vrijdagavond om 19.10 uur Nederlandse tijd tegen het Braziliaanse team Pedro Solberg/George.

Ook Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zijn nog in de race in Huntington Beach. In de eerste ronde van het toernooi wonnen ze gisteren snel met 2-0 van het thuisspelende team Loomis/Brunstin. Maar in de tweede ronde stonden ze tegenover het ijzersterke en zeer ervaren Spaanse duo Herrera/Gavira. De ervaring maakte het verschil, al maakten de BTN-heren het erg spannend: 17-21 en 22-24 voor Spanje.

Er wordt op dit toernooi met een ander format gewerkt, Bouter en Varenhorst gingen verder aan de verliezerskant van het schema maar kunnen nog steeds tot de halve finale doordringen via een lange route. Vannacht wonnen ze in een tussenronde met 2-1 (19-21, 21-14, 15-9) van de Amerikanen Burik/Toppel. Ze spelen in de volgende ronde aan de verliezerskant tegen de sterke Russen Krasilnikov en Liamin, vanavond om 20.00 uur.

Programma Huntington Beach Open:

19.10 uur: Brouwer/Meeuwsen - Pedro Solberg/George (Bra)

20.00 uur: Bouter/Varenhorst - Krasilnikov/Liamin (Rus)

Veel wedstrijden zijn live te volgen op de AVP site.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn