De mannenteams Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter hebben zich zaterdag op knappe wijze geplaatst voor de halve finales van het DELA Beach Open in Den Haag. Beide teams wonnen zaterdag drie wedstrijden en dwongen zo voor het uitzinnige publiek in Sportcampus Zuiderpark een plaats in de Final Four van het World Tour toernooi af.

Beide Nederlandse topteams spelen zondagmorgen de halve finale (om 10.50 uur en 12.05 uur). Bij winst volgt de finale om 17.00 uur, bij verlies de wedstrijd om het brons om 15.45 uur. De damesfinale begint om 14.30 uur.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn in hun eerste gezamenlijke World Tour toernooi aan een geweldige opmars bezig. In het spoor van de ervaren Varenhorst laat ook rookie Bouter zien dat hij een zeer talentvolle beachvolleyballer is. Na twee zwaarbevochten 2-1 overwinningen op Rusland en Amerika speelden de atleten van Beachvolleybal Team Nederland hun beste spel in de kwartfinale tegen Italië. Ranghieri en Caminati werden duidelijk met 2-0 verslagen.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen groeiden zaterdag steeds beter in het toernooi. Na een relatief eenvoudige zege op Oostenrijk (met de halve Nederlander Robin Seidl), versloegen de winnaars van Olympisch brons in Rio in de achtste finale het sterke Letland met 2-1. In de kwartfinale was Nederland duidelijk te sterk voor de jonge Noren Mol en Sørum.

Brouwer en Meeuwsen spelen zondag om 10.50 uur in de halve finale tegen tegen Kantor en Losiak uit Polen.

Varenhorst en Bouter treffen de Letten Plavins / Tocs. Martins Plavins won op de Olympische Spelen van 2012 brons ten koste van Reinder Nummerdor en Richard Schuil.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel werden zaterdag uitgeschakeld in de achtste finale. Zij verloren met 2-0 van Finland.