Beachvolleybal

Brouwer/Meeuwsen en Stubbe/Van Iersel in achtste finale

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de achtste finale van het 4-sterren toernooi in Xiamen. Ze werden poulewinnaar na een 2-0 zege op Canada. Ook Joy Stubbe en Marleen van Iersel staan morgen in de achtste finale, ze wonnen in de tussenronde van Finland. De andere twee Nederlandse teams werden vandaag uitgeschakeld in China.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen willen in Xiamen hun titel van 2017 verdedigen en zijn goed op dreef. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen vanmorgen vroeg in de strijd om poulewinst met 21-19 en 21-11 van het Canadese duo O'Gorman/Saxton.

Met de overwinning veroverden ze niet alleen poulewinst, maar ook een directe plek in de achtste finale. Daarin staan ze morgenochtend tegenover het Oostenrijkse topteam Doppler/Horst.

Voor de andere BTN-mannen, Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst, eindigde het toernooi in Xiamen met een 17e plaats. In de tussenronde moesten ze hun meerdere erkennen in het Poolse duo Bryl/Fijalek. Het verschil bleek klein, maar de Polen maakte het op de belangrijke momenten af: 21-17 en 21-18.

Twee zeges

Joy Stubbe en Marleen van Iersel wonnen donderdag hun eerste poulewedstrijd en speelden vanmorgen tegen het Braziliaanse topteam Agatha/Duda. De inzet was duidelijk: poulewinst. Stubbe en Van Iersel gaven alles en konden het de Braziliaanse dames lastig maken, maar toch werd het 2-0 (21-16 en 21-17) voor Brazilië.

Stubbe en Van Iersel moesten in de tussenronde laten zien dat ze thuishoren in de achtste finale. Dat deden ze vanmiddag met verve. Ze toonden aan mentaal sterk te zijn en hielden op de 'big points' het hoofd koel: 22-20 en 23-21 winst. In de achtste finale wacht wederom een Braziliaans duo op de Nederlandse dames, ze spelen morgen tegen Maria Antonelli en Carol.

Domper

Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink eindigde het 4-sterren toernooi in Xiamen al na de poulefase. Ze moesten vanmorgen hun tweede wedstrijd in de poule winnen om in het toernooi te blijven, maar dat lukte niet. Het Chinese duo Wang/X. Y. Xia was nipt te sterk: 20-22, 23-21 en 15-12 voor de thuisfavoriet. Een domper voor de BTN-dames, die voor een beter resultaat naar China kwamen.

Programma World Tour Xiamen 21-04: (NL tijd)

02.00 uur: Brouwer/Meeuwsen - Doppler/Horst (Oos)
03.40 uur: Stubbe/Van Iersel - Maria Antonelli/Carol (Bra)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×