Brouwer / Meeuwsen en Varenhorst / Van de Velde spelen World Tour toernooi Doha

Brouwer / Meeuwsen en Varenhorst / Van de Velde spelen World Tour toernooi Doha

Beachvolleybal Team Nederland (BTN) neemt met twee mannenteams deel aan het viersterren World Tour toernooi van Doha (12 t/m 16 maart). Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verdedigen in de hoofdstad van Qatar hun titel, zij versloegen vorig jaar in de finale de Russen Stoyanovskiy / Velichko. Een nieuw duo dat deelneemt in Doha is Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde.

World Tour toernooi Doha (4 sterren) belangrijk richting Olympische Spelen

Aan de Olympische Spelen van Tokio 2020 kunnen maximaal twee Nederlandse mannenteams deelnemen. Er zijn vier mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen:

  1. Door wereldkampioen te worden op het WK Beachvolleybal in Hamburg (28 juni t/m 7 juli 2019)
  2. Door een van de twee tickets te veroveren op het intercontinentale OKT Beachvolleybal in China (18 t/m 22 september 2019)
  3. Door op 15 juni 2020 in de geschoonde top 15 van de olympische wereldranglijst te staan
  4. Door het winnen van de Continental Cup Finals (22 t/m 28 juni 2020 in Nederland)

Een voorwaarde voor olympische kwalificatie is dat een team in de periode 1 september 2018 – 14 juni 2020 minimaal 12 toernooien speelt (World Tour en/of WK Beachvolleybal, OKT Beachvolleybal, Continental Cup Final). De World Tour toernooien worden naar sterkte aangeduid met 1 t/m 5 sterren. Op vier- en vijfsterren toernooien zijn de meeste punten te verdienen voor de olympische ranglijst.

Klik hier voor de voorlopige olympische ranglijst van wereldvolleybalbond FIVB.

Twee Nederlandse mannenteams in Doha

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die brons wonnen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016, spelen al sinds 2011 samen. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde vormen in Doha een nieuw duo, zij speelden in het verleden slechts een toernooi samen als gelegenheidsteam: de Continental Cup in 2015.

Beide Nederlandse teams worden in Qatar gecoacht door bondscoach Gijs Ronnes en assistent-bondscoach Reinder Nummerdor. Nummerdor nam zelf deel aan vijf Olympische Spelen, tweemaal als volleyballer en driemaal als beachvolleyballer. 

Steven Van De Velde Christiaan Varenhorst Continental Cup 2015 Cev
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×