Brouwer/Meeuwsen naar achtste finales in Doha

Brouwer/Meeuwsen naar achtste finales in Doha

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich op het 4-sterrentoernooi van Doha direct geplaatst voor de achtste finales. Zij wonnen op dinsdag hun beide pouleduels. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde verloren hun eerste wedstrijd, maar revancheerden zich daarna, zij starten woensdag in de tussenronde. Voor Jasper Bouter en Ruben Penninga viel het doek na twee zeer verdienstelijke optredens in poule C.

Het als tweede geplaatste duo Brouwer/Meeuwsen, dat in 2018 de titel nog pakte in Doha, begon dinsdagochtend tegen het thuisspelende team uit Qatar: Sammoud/M. Essam. Op het centre court wisten beide Nederlanders met 21-16 en 21-18 te winnen. In de middag troffen ze het Poolse team Kantor/Losiak voor de winst in poule B. Dat team trok zich bij de stand van 19-14 in de eerste set terug. Daarmee plaatsten Brouwer en Meeuwsen zich direct voor de tweede ronde van de knock-outfase.

Varenhorst/Van de Velde
Het tweede Nederlandse duo in poule B, Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, verloren 's ochtends hun eerste wedstrijd met 21-17 en 21-18 van de Polen Kantor/Losiak. Zij moesten daarom in een direct duel met Sammoud en M. Essam uitmaken wie zich voor de eerste ronde in de knock-outfase zou plaatsen, aangezien de nummer twee en drie van de poule zich daarvoor kwalificeert. Alleen de poulewinnaar mag direct door naar de tweede ronde.

In het stadion van Doha waren Varenhorst en Van de Velde goed op dreef, de Qatarezen hadden geen vat op het spel van de Nederlanders. Met 21-14 en 21-17 voegden zij zich bij de laatste 24 van het viersterrentoernooi.

Bouter/Penninga
Voor het derde koppel van Beachvolleybal Team Nederland viel het doek in de poulefase. Nadat zij zich gisteren met ruime cijfers voor het hoofdtoernooi hadden geplaatst, lukte het dinsdag niet om te verrassen tegen de nummer 3 van de plaatsingslijst, de Amerikanen Lucena en Dalhausser. Er werd met 21-18 en 21-16 verloren.

's Middags speelde het jonge BTN-team een zeer spannende partij tegen de Russen Semenov en Leshukov (14e geplaatst). In de eerste set werden vijf setpoints helaas onbenut gelaten voordat de Russen op hun tweede toesloegen. In de tweede set blokte Penninga het setpoint binnen om vervolgens in de derde set net tekort te komen. De met 2-1 (27-25, 20-22, 15-11) verloren wedstrijd betekende dat Bouter en Penninga als 25e eindigen in Doha.

Van de Velde Doha FIVB
Varenhorst Doha FIVB
Varenhorst Vande Velde Doha FIVB
Bouter Penninga Doha1 FIVB
Bouter Penninga Doha2 FIVB

Knock-outfase
Varenhorst en Van de Velde hebben woensdagochtend in de eerste ronde met 27-25, 21-13 van de Oostenrijkers Martin Ermacora en Moritz Pristauz. Vanmiddag treffen ze om 14.00 uur in de achtste finales de wereldkampioenen Krasilnikov en Stoyanovskiy. Brouwer en Meeuwsen spelen in die achtste finale om 16.00 uur tegen Nicolai/Lupo (ITA).

Alle wedstrijden in Doha zijn live te zien op het YouTube-kanaal van de FIVB.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×