Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het laatst overgebleven Nederlandse team in het DELA Beach Open. De als eerste geplaatste mannen staan zaterdag in de achtste finales.

Brouwer en Meeuwsen wonnen vrijdag hun tweede poulewedstrijd in twee sets van Jefferson/Cherif uit Qatar. Daarmee stelden de Nederlanders de poulezege veilig en kwalificeerden ze zich direct voor de achtste finales.

Zaterdag zijn de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner de tegenstanders voor een plek bij de laatste acht. De ambities van de Nederlandse mannen reiken verder dan dat. Meeuwsen: “Het doel is om het toernooi hier voor eigen publiek te winnen. Het sfeertje zit er nu al goed in en we gaan er de komende dagen een mooi feestje van maken.”

Voor de andere twee mannenkoppels eindigde het toernooi in de poulefase. Varenhorst/Van Garderen en Penninga/Blom verloren hun beide groepsduels.

Comeback Sanne Keizer strandt in achtste finales

Bij de vrouwen zijn alle Nederlandse teams uitgeschakeld. Madelein Meppelink en Sanne Keizer waren vrijdagavond heel dichtbij een stunt tegen Maria Antonelli en Carolina Solberg, maar kwamen in de achtste finales net te kort.

Meppelink en Keizer bereikten vrijdagmiddag de laatste zestien ten koste van een ander Nederlands koppel. Jolien Sinnema en Joy Stubbe werden met 21-17, 21-11 aan de kant geschoven.

De achtste finale was ‘s avonds het eindstation voor het gelegenheidsduo. De Braziliaanse vrouwen Maria Antonelli/Carol waren in een bloedstollende driesetter het Nederlands team net de baas.

Waar Meppelink/Keizer twee matchpoints onbenut lieten, was het eerst matchpoint voor de Braziliaanse vrouwen wel raak.

Toch was er vooral tevredenheid bij de Nederlandse vrouwen. Keizer kreeg twee weken geleden de vraag om mee te doen in Den Haag als vervanger van de geblesseerde Sophie van Gestel. “Als je van te voren had gezegd zo ver waren gekomen dan had ik het niet geloofd. Op dit moment is het vooral zuur want er had vanavond meer ingezeten.”

Ook bij Meppelink overheerst een gevoel van trots. “We hebben onszelf deze week enorm verbaasd. Het is voor het eerst dat we samen spelen. Jammer dat het toernooi erop zit, want ik denk dat we in de volgende ronde nog beter voor de dag waren gekomen.”

Marleen van Iersel en Manon Flier werden eveneens door een Braziliaans topduo uitgeschakeld. In de tussenronde waren wereldkampioene Agatha Bednarczuk en haar nieuwe partner Eduarda Santos Lisboa in twee sets te sterk.

Zaterdag halve finales

Zaterdag gaat het vrouwentoernooi verder met de kwartfinales en halve finales. De mannen spelen ’s ochtends de achtste finales, ’s middags de kwartfinale en in de avondsessie staan de twee halve finales op het programma. Zondag wordt het DELA Beach Open beslist met de wedstrijden om het brons, zilver en goud.

Facebook X WhatsApp LinkedIn