Beachvolleybal

Brouwer/Meeuwsen opnieuw sportploeg van het jaar in Den Haag

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn verkozen tot beste sportploeg van Den Haag in 2017. De beachvolleyballers kregen de prijs maandag uitgereikt tijdens het Haags Sportgala.

Brouwer en Meeuwsen dankten de titel aan hun winst op de FIVB World Tour in Xiamin en de bronzen medaille bij het EK.

Het was de derde keer dat het duo van Beachvolleybal Team Nederland als winnaar uit de bus kwam bij de Haagse sportverkiezingen. Ook vorig jaar vielen Brouwer en Meeuwsen in de prijzen. In 2016 werden ze beloond voor de bronzen medaille bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Na hun wereldtitel in 2013 werden de beachvolleyballers voor het eerst uitgeroepen tot Haagse sportploeg van het jaar. Dat zelfde jaar werden Brouwer en Meeuwsen door hun collega-sporters ook uitgeroepen tot sportploeg van het jaar bij het NOS | NOC*NSF Sportgala.

Brouwer en Meeusen hielden dit jaar in de Haagse verkiezing zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen en de tennissers van Leimonias achter zich.


DELA Beach Open

Bij het Haags Sportgala werd vanzelfsprekend ook vooruitgeblikt naar 2018. Volgend jaar is Den Haag gastheer van verschillende grote internationale sportevenementen zoals het EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal en het EK Volleybal voor jongens onder 20. Ook vindt in Den Haag komend jaar de finish van de Volvo Ocean Race plaats.

In de eerste week van januari wordt het sportjaar 2018 in Den Haag geopend met het DELA Beach Open. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen beginnen het toernooi in eigen stad als een van de favorieten.

Meer informatie en tickets: www.delabeachopen.nl

Sportler Des Jahres
Zondag vielen ook twee beachvollyballers in de prijzen bij de sportverkiezingen in Duitsland . Regerend wereld- en Olympisch kampioenen Laura Ludwig en Kira Walkenhorst werden uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. De Duitse vrouwen wonnen in augustus goud bij het WK in Wenen. Ook vorig jaar, na het behalen van de Olympische titel, wonnen Ludwig en Walkenhorst de prijs.

Instagram takeover door Robert Meeuwsen
Dinsdagavond is het NOS | NOC*NSF Sportgala. In Amsterdam worden de Jaap Edens uitgereikt aan de sportman en sportvrouw van het jaar. Ook de prijzen voor talent van het jaar, coach van het jaar en sportploeg van het jaar worden hier uitgereikt. Er zijn geen volleyballers of beachvolleyballers genomineerd in 2017.

Wel is het Sportgala live te volgen via de Instagram-pagina van Volleybal.nl. Robert Meeuwsen, winnaar van de Jaap Eden in 2013, geeft via Instagram stories een kijkje achter de schermen, vanaf de rode loper en in de zaal. Mis het niet!

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×