Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich vandaag voor de halve finale van het Elite 16-toernooi in Ostrava. In de kwartfinale wonnen ze in twee sets van het Braziliaanse duo Alison/Guto. Om 17.00 uur spelen ze de halve finale tegen olympisch kampioen Mol/Sørum.

In de kwartfinale van het Elite-16 toernooi in Ostrava namen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen het vandaag op tegen Alison Cerutti en Gustavo Albrecht Carvalhaes uit Brazilië. Eerder dit seizoen trof het Nederlandse duo de Brazilianen in de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Rosarito. Toen won Brouwer/Meeuwsen beide sets met 21-15; vandaag was het duel een stuk gelijkwaardiger.

In de eerste set wisselde het initiatief telkens van kant, maar in de slotfase nam het Nederlandse duo een kleine voorsprong dankzij een ace van Meeuwsen (18-16). Een slim geplaatste bal van Guto en een blokkeringspunt van Alison trok de stand weer gelijk naar 19-19, waarna Guto de bal in het net serveerde. De Brazilianen werkte het setpunt van Brouwer/Meeuwsen weg - evenals de drie die daarop volgde - maar met een mooie in de hoek geplaatste bal verzilverde Meeuwsen uiteindelijk het vijfde setpunt: 25-23.

Brouwer Meeuwsen Ostrava 4
Brouwer Meeuwsen Ostrava 5
Brouwer Meeuwsen Ostrava 1
Brouwer Meeuwsen Ostrava 2

Ook in de tweede set ging het lang nek-aan-nek tussen de twee topteams. In de slotfase waren het wederom Brouwer en Meeuwsen die zich naar een voorsprong knokten (19-16). Een aanvalspunt van Guto en een blok van Alison bracht het Braziliaanse duo weer terug in de wedstrijd (19-18), waarna de Nederlanders een time-out namen. Direct daarna scoorden ze een punt en kregen daardoor twee kansen om de winst binnen te slepen. Met 21-19 plaatsten ze zich voor de halve finale van het Elite 16-toernooi. Daar nemen ze het vandaag om 17.00 uur op tegen het Noorse duo Mol, A./Sørum, C. Donderdag speelden de twee teams nog tegen elkaar in de poulefase: toen gingen de Noren er na een spannende driesetter met de winst vandoor.

De wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv (eerste maand gratis, daarna € 5.99 per maand) en Viaplay.

Brouwer/Meeuwsen - Alison/Guto 2-0 (25-23, 21-19)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×