Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen blijven ongeslagen op de Olympische Spelen van Tokio. Het Nederlandse topteam, winnaar van de bronzen medaille in Rio de Janeiro, versloeg het Argentijnse duo Azaad/Capogrosso overtuigend met 2-0. Donderdagmiddag speelt Oranje zijn derde en laatste poulewedstrijd tegen Brazilië (Alison / Alvaro Filho). Alison Cerutti is de regerend olympisch kampioen.

1e set

Brouwer en Meeuwsen speelden vandaag in positief opzicht een eenzijdige wedstrijd. De Nederlanders speelden zeer gretig en geconcentreerd en maakten nauwelijks fouten tegen het Argentijnse team Azaad/Capogrosso, waar op het WK 2019 nog van verloren werd.

Zelf passes die in het net vlogen werden gepromoveerd tot keurige set-ups, en Oranje liep via 12-9 uit naar 20-14. Het eerste setpoint werd direct benut: 21-14.

2e set

Ook in de tweede set waren Brouwer en Meeuwsen oppermachtig, tot frustratie van de Argentijnen. Meeuwsen, vandaag goed voor vier killblocks, heerste aan het net, en wanneer hij gepasseerd werd pikte Brouwer de bal vaak op in het achterveld. Tot 11-10 mocht Argentinië nog hopen op een comeback, maar bij 20-13 was die kans nihil geworden. Het was Alexander Brouwer die hard 21-14 binnensloeg en zo zijn team de tweede zege in twee poulewedstrijden bezorgde.

Donderdag tegen Brazilië

Donderdag om 15.00 uur Nederlandse tijd spelen Brouwer en Meeuwsen hun derde en laatste poulewedstrijd tegen Brazilië (Alison / Alvaro Filho). Brouwer / Meeuwsen verloor in Rio in de halve finale van Alison, die toen nog aan de zijde van Bruno Schmidt speelde. Het Braziliaanse team won vervolgens goud, terwijl de Nederlanders het brons opeisten.

Brouwer / Meeuwsen - Azaad / Capogrosso (ARG) 2-0 (21-14, 21-14)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×