Op de tweede dag van de World Tour Finals op het Italiaanse eiland Sardinië hebben de Nederlandse mannenteams goede zaken gedaan. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen versloegen voor het eerst sinds 2018 de Noorse olympisch kampioen Mol/Sørum en Christiaan Varenhorst en Steven van den Velde pakten hun tweede zege. Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren hun twee wedstrijden op donderdag.

Brouwer/Meeuwsen
Het was alweer ruim drie jaar geleden dat Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wisten te winnen van het alom beschouwd beste team ter wereld, de Noren Anders Mol en Christian Sørum. De laatste keer was in de poulefase van de World Tour Finals van 2018 in Hamburg in een spannende driesetter.

Deze keer was het ook een zeer close wedstrijd, maar met gevarieerd aanvalsspel en sterke blokkering wisten de mannen van Beachvolleybal Team Nederland de Noren op het juiste moment te ontregelen. Het werd in een wedstrijd die ruim een uur duurde 2-1 (21-19, 23-25, 24-22).

Morgen spelen Brouwer en Meeuwsen hun laatste twee poulewedstrijden, een plek bij de top-3 is benodigd voor het bereiken van de knock-outfase. Ze staan momenteel op de vierde plaats.

Varenhorst/Van de Velde
Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben hun ritme gevonden in Cagliari na hun comeback van gisteren tegen de Italianen Nicolai en Lupo. Tegen de Amerikanen Taylor Crabb en Jake Gibb pakten ze een spannende eerste set met 24-22, daarna maakten ze gehakt van hun tegenstander: 21-10.

Varenhorst en Van de Velde staan op dit moment eerste in de poule, morgen spelen ze hun laatste poulewedstrijd tegen de Letten Martins Plavins en Edgars Tocs, die vijfde staan.

Keizer/Meppelink
Het lukte Sanne Keizer en Madelein Meppelink op donderdag niet een van hun twee wedstrijden in winst om te zetten. ’s Ochtends waren de bronzenmedaillewinnaars van Tokio, de Zwitserse Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré te sterk met 21-19, 21-14.

’s Middags verloren ze van de Amerikaanse Sarah Sponcil en Kelly Claes met twee keer 21-16. Keizer en Meppelink staan na drie verloren wedstrijden op de vijfde plaats in de poule, er is nog een heel kleine kans om de kwartfinales te bereiken.

Speelschema vrijdag

14.00 uur

Cherif/Ahmed (QAT)

Brouwer/Meeuwsen

17.00 uur

Plavins/Tocs (LAT)

Varenhorst/Van de Velde

19.00 uur

Agatha/Duda (BRA)

Keizer/Meppelink

21.00 uur

Carambula/Rossi (ITA)

Brouwer/Meeuwsen

Alle wedstrijden worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van de FIVB.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×