Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondag de bronzen medaille veroverd op het DELA Beach Open. Op het eerste grote indoor World Tour event in de geschiedenis in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag versloegen zij in de strijd om het brons hun landgenoten Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter. De titel bij de mannen ging naar de Letten Plavins en Tocs. In het vrouwentoernooi ging het goud naar Klineman en Ross uit de Verenigde Staten.

Op zondagochtend speelden beide Nederlandse mannenteams hun halve finales. Brouwer en Meeuwsen hadden het lastig met de Polen Kantor en Losiak, die zeer gevarieerd speelden. Na het kansloze verlies van de eerste set dwongen de Nederlanders nog bijna een tiebreak af, maar de Letten wonnen toch de tweede set met 24-22 en daarmee de wedstrijd met 2-0.

Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter begonnen goed aan hun halve finale tegen Letland door de eerste set met 21-19 te winnen. Het nieuwe duo van Beachvolleybal Team Nederland kon het hoge niveau uit de eerste set niet vasthouden en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 2-1.

In de ‘kleine finale’ waren de ervaren Brouwer en Meeuwsen te sterk voor hun trainingspartners Varenhorst en Bouter. Plavins en Tocs wonnen uiteindelijk het DELA Beach Open door in de finale afgetekend met 2-0 van Polen te winnen.

Bij de vrouwen eisten Alexandra Klineman en April Ross in hun eerste World Tour toernooi het goud op. Zij wonnen zonder problemen met 2-0 van Brazilië.

Halve finales mannen:

Brouwer/Meeuwsen - Kantor/Losiak (POL) 0-2 (14-21, 22-24)
Varenhorst/Bouter - Plavins/Tocs (LAT) 1-2 (21-19, 19-21, 11-15)

Wedstrijd om brons mannen:

Brouwer/Meeuwsen - Varenhorst/Bouter 2-0 (21-18, 21-14)

Finale mannen:

Kantor/Losiak (POL) - Plavins/Tocs (LAT) 0-2 (14-21, 12-21)

Wedstrijd om brons vrouwen:

Betschart/Hüberli (SUI) - Hermannova/Slukova (CZE) 2-0 (21-18, 21-10)

Finale vrouwen:

Maria Antonelli/Carol (BRA) - Klineman/Ross (USA) 0-2 (12-21, 15-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn