Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de kleine finale in Ostrava gewonnen van het Spaanse duo Herrera/Gavira. In twee sets (23-25 en 19-21) veroverden ze de bronzen medaille op het tweede Elite 16-toernooi van dit seizoen.

In de bronzen finale speelden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen tegen het ervaren Spaanse duo Pablo Herrera Allepuz en Adrián Gavira Collado. In de eerste set namen de Spanjaarden als eerste een voorsprong door bij een stand van 4-4 drie punten op rij te scoren. Brouwer/Meeuwsen antwoordde door de stand direct weer gelijk te trekken, waarna het tot de slotfase gelijk opging tussen de twee teams. Een service buiten de lijnen van Meeuwsen op 19-19 gaf het Spaanse duo hun eerste setpunt. De Nederlanders werkte het setpunt weg, waarna Herrera/Gavira nog drie kansen onbenut liet. Met een blokkeringspunt van Meeuwsen verzilverde het Nederlandse duo direct hun eerste setpunt: 23-25.

De Nederlanders begonnen sterk aan de tweede set. Brouwer haalde veel ballen van de grond en het duo liep al snel uit naar een 5-8 voorsprong. Herrera/Gavira kwam terug tot 12-12, waarna de Nederlanders een time-out namen. Daarna pakte Brouwer/Meeuwsen weer een kleine voorsprong, die het duo tot de slotfase vast wist te houden. Wederom kwam het blok van Meeuwsen op een cruciaal moment (19-18), waardoor de Nederlanders twee kansen kregen voor de winst. Een servicefout van het Spaanse duo besloot de wedstrijd: 19-21.

Het is de tweede medaille voor het Nederlandse beachvolleybalduo op een Elite 16-toernooi van de Beach Pro Tour: in Rosarito werden Brouwer en Meeuwsen tweede, nu mogen ze een bronzen medaille aan de collectie toevoegen. Volgende week gaat het derde Elite 16-toernooi van start in Letland.

Herrera/Gavira - Brouwer/Meeuwsen 0-2 (23-25, 19-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×