BTN-heren veroveren poulewinst in Itapema

BTN-heren veroveren poulewinst in Itapema

De heren van Beachvolleybal Team Nederland veroverden op het 4-sterren toernooi in Itapema (Brazilië) de poulewinst. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen gisteren beide pouleduels en dat deden Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst ook. De Nederlandse dames spelen vandaag nog hun tweede poulewedstrijd en beide teams moeten winnen om in het toernooi te blijven.

Brouwer en Meeuwsen moesten donderdag in hun eerste poulewedstrijd diep gaan om de overwinning te veroveren. Tegen het Turkse duo Gogtepe/Giginoglu verloren ze verrassend de eerste set met 16-21, maar herpakten zich daarna sterk: 21-14 en 15-7. In de tweede poulewedstrijd waren de BTN-heren met 21-13 en 21-15 duidelijk te sterk voor Cherif en Ahmed Tijan uit Qatar. Vrijdag spelen ze de achtste finale. 

Voor Bouter en Varenhorst begon het toernooi in Brazilië met een wedstrijd tegen het Noorse duo Berntsen/Mol. De Nederlanders lieten hun kracht zien en wonnen overtuigend en binnen een half uur met 21-11 en 21-17. In de tweede wedstrijd, de strijd om de poulewinst, stonden Bouter en Varenhorst tegenover de Duitsers Bergmann en Harms. Weer maakten de BTN-heren indruk, ze wonnen nu met 21-16 en 23-21 en zijn daardoor als poulewinnaar rechtstreeks door naar de achtste finale.

Winst noodzakelijk

Sanne Keizer en Madelein Meppelink kwamen dankzij winst in de kwalificatie in het hoofdtoernooi terecht. Daarin verloren ze donderdag hun eerste pouleduel met 19-21 en 15-21 van het Duitse duo Bieneck/Schneider. De dames van Beachvolleybal Team Nederland moeten vandaag hun tweede poulewedstrijd winnen om in het toernooi te blijven.

Dat geldt ook voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Die verloren gisteren nipt met 19-21 en 19-21 van het Oostenrijkse team Plesiutschnig/Schützenhöfer. Vanmiddag is het voor Stubbe en Van Iersel alles of niets tegen de Russinnen Motrich en Abalakina.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×